iPhone 11 Kamera ve Donanım Detayları Sızdırıldı - Haberler - indir.com

iPhone 11 Kamera ve Donanım Detayları Sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 23:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yeni iPhone modellerinin sunulmasına daha aylar olsa da her geçen gün yeni iPhone modelleri hakkında daha fazla bilgi ile karşı karşıya geliyoruz. Akıllı cihaz üreticisi Apple bugüne kadar ürettiği her bir akıllı cihazı ile büyük kitleleri etkisi altına almış olup ciddi satış oranları elde etmiştir. Üstelik artık Apple, iPhone cihazları için özel bir kitlesi vardır. Yani kullanıcılar iPhone modellerinden farklı bir model kullanmak istemiyorlar. Piyasaya sunulmasına uzun bir süre olsa da merakla beklenen akıllı cihazlar hakkında her geçen gün farklı bilgiler ile karşı karşıya kalıyoruz. En son elde ettiğimiz bilgiler arasında iPhone 11'in kamera özellikleri be donanımsal özelliklerine dair bilgiler toplamıştık. 

iPhone 11'in kamera sisteminin teknik çizimleri ortaya çıktıiPhone 11'in kamera sisteminin teknik çizimleri ortaya çıktı

Söz konusu akıllı cihazlar OLED ekran özelliğine sahip olacak ve yeni iPhone 11 modellerinden bir tanesi 5.8 inç ekran boyutuna sahip olacak, diğeri ise 6.5 inç ekran boyutu ile karşımıza çıkamaya hazırlanıyor. iPhone 11 modelli akıllı cihazın her iki versiyonunda da bir önceli iPhone modelli akıllı cihazlarda olduğu gibi çentik sistemine yer verilecek. Bunun yanı sıra konu ile ilgili ortaya çıkan raporlarda, Face ID özelliğinin daha da geliştirilmiş bir şekilde gelmesi bekleniyor. Face ID'de gelecek olan değişiklik ise yüzü tanımlama esnasında daha geniş bir algıya sahip olması olacak. Yeni iPhone modelli akıllı cihazların ekran kısmının üstünde bozlu cam kaplama yer alacak. Bu da diğer iPhone modellerine göre oldukça farklı bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın mat kaplama özelliği sayesinde ekran parlaklığının da biraz daha azaltılması bekleniyor. Fakat cihazın yan kısmında yer alan çerçeveler ise yine paslanmaz çelikten oluşacak. Cihazın stereo hoparlörlerinde de önemli gelişmeler ile karşı karşıya geleceğiz ve ses seviyesinde de ciddi bir artış olduğunu göreceğiz. 

iPhone 11 kamera özellikleri 

Apple uzun bir süre sonra sunmayı planladığı iPhone 11 modelli akıllı cihazın kamera sistemine baktığımız anda cihazın arka kısmında 3 adet kamera dizilimi yer alıyor. Arka kısmında yer alacak olan bu kameraların biri normal, biri telefoto ve diğeri ise ıltra geniş açılı lens ile birlikte geliştirilmiş olacak. Bunun yanı sıra yanı zamanda OIS desteğine sahip olan akıllı cihazın ultra geniş açı kamera sisteminde OIS bulunuyor. Yani cihazın sadece normal ve ultra geniş açılı kameralarında OIS  desteği yer alıyor olacak. iPhone 11 modelli akıllı cihazlarda kullanılacak olan ultra geniş açılı lensin, akıllı cihazlarda kullanılacak olan en dar ultra geniş açı lensi unvanına sahiptir. Bunun yanı sıra aynı zamanda akıllı cihazın arka kısmında LED flaş, çok daha fazla alanı aydınlatarak kullanıcıların isteklerini karşılayacaktır. 

Bu özelliklere ek olarak da iOS 13, sık kullanılan uygulamaları, akıllı RAM yönetimi sistemi sayesinde, daha önceden ön belleğe alarak kolay bir kullanım sunacak. Bu özellik sayesinde iPhone modelli akıllı cihazlar daha akıcı ve hızlı bir şekilde çalışacaktır. Cihazın çıkmasına daha zaman olsa da kullanıcılar bu durumdan oldukça memnunlar. 

 


iPhone 11'den İlk Görüntüler Gelmeye BaşladıiPhone 11'den İlk Görüntüler Gelmeye Başladı
iPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile GelebiliriPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile Gelebilir

PAYLAŞ