iPhone 11 İle Şarj Kabloları Değişiyor - Haberler - indir.com

iPhone 11 İle Şarj Kabloları Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-20 11:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın iPhone 11’i piyasaya sunmak için hazırlandığını duyurmuştuk. Apple’ın Eylül ayında resmi olarak tanıtması planlan yeni telefonlarına dair haberlerde gelmeye başladı. Görünüşe göre uzun bir süredir büyük yeniliklere imza atmayan Apple, bu durumu yeni iPhone’larında bozuyor. Yeni Apple cihazlarında dikkat çeken en büyük özelliklerden bir tanesi ise alışmış olduğumuz şarj yuvalarında yapılan değişiklik. Apple Lightning yuvasını kaldırarak, daha yaygın bir şekilde kullanılan USB-C standartlarını iPhone’lara getiriyor. 

Apple Şarj Bağlantısı Değişiyor 

USB-C'nin kullanıcılara sağladığı en büyük olanaklardan bir tanesi bant genişliği olarak, Apple’larda kullanılan Lightning bağlantılarından daha dayanıklı olması. Buna ek olarak artık kullanıcılar cihazlarını şarj etmek için farklı konektörlerden ve bağlantı sıkıntılarından da kurtulmuş olacak. Yani kısaca artık Android şarj cihazları da Apple cihazları şarj edebilecek. Ve böylece iPhone ile Andorid aradında yıllardır yaşanan farklılıklardan biri de sona ermiş olacak. 

iPhone 11 kaç kamera ile karşımıza çıkacak?iPhone 11 kaç kamera ile karşımıza çıkacak?

iPhone 11'in kamera sisteminin teknik çizimleri ortaya çıktı

Bu durum bazı kullanıcıları sevindirecek bir haber olsa da, Apple’ın farklılıklarını seven kullanıcılarını da kızdıracak bir yenilik. Ancak Apple’ın cihazlarında kullanacağı bu yenilik aynı zamanda daha fazla hız anlamına da geliyor. USB 3.1, çoğu USB-C girişine sahip olan cihazlara daha fazla güç sağlıyor. Buda Lightning bağlantısının sunmuş olduğu USB 2.0 ve 480 Mbps hız düşünüldüğünde, USB-C'nin 10 Gbps olan veri transfer oranı ve 100E güç sağlama özelliğiyle Apple için aslında yaşanan güç sıkıntılarına çözüm anlamına da geliyor.  

iPhone 11 Kamera ve Donanım Detayları Sızdırıldı

Ancak Apple’lar için düşünülen bu yeniliğin bu sene çıkarılacak olan cihazlara yetişmeyeceğini ve Apple’ın bu teknolojiyi önümüzdeki senelere bırakmak zorunda kalacağına dair de güçlü iddialar bulunuyor. Apple’ın yeni iPhone 11 serisini piyasaya nasıl süreceğini ise Eylül ayında resmi olarak yapılan tanıtımda öğreneceğiz. 

 

 


iPhone 11'de Olacak Yeni Bir Özellik SızdırıldıiPhone 11'de Olacak Yeni Bir Özellik Sızdırıldı
iPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile GelebiliriPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile Gelebilir

PAYLAŞ