iPhone 11 ekranı çizilme sorunu ile can sıkıyor - Haberler - indir.com

iPhone 11 ekranı çizilme sorunu ile can sıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 20:04:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın en yeni nesil amiral gemisi akıllı telefon modeli olan iPhone 11 cihazı için kullanıcılardan önemli geri dönüşler gelmeye devam ediyor. Cihaz ülkemizde çok yakın bir zamanda satışta olacakken, diğer yandan bazı yurtdışı kullanıcıların ilk yorumları internet üzerine düşmeye devam ediyor. Şimdi ise iPhone 11 modeli hakkında önemli bir gündem konusu ortaya çıktı. Satın alan bazı kullanıcılar tarafından modelin ekran çizilmesi ile alakalı bazı şikayetleri yayılmaya başlandı. Apple’ın resmi internet sitesindeki topluluk kısmına konu açan kullanıcılar tarafından iPhone 11 modelinin ekranının çizilme şikayetleri ortaya çıkmış oldu.

iPhone 11 Ekran Çizilmesi İle Gündemde

En çok oynanan iPhone parti oyunlarıEn çok oynanan iPhone parti oyunları

Söz konusu kullanıcı tarafından cihazı hiçbir şekilde düşürmediği belirtilirken, günlük kullanım sonucunda cepte taşıdığı iPhone 11 modelinin ekranının çizildiğini ifade ediyor. Öyle ki söz konusu bu çiziklerin FaceTime kamerasını bile etkilediği durumu üzücü noktalardan birisi oluyor. Ekranda yer alan çizikler parmak izi lekesi gibi gözükse de, ekrandan çıkmıyor. Cihaz kullanıcılar ise madeni para ve keskin nesneler ile cihazın temas etmediğini ifade ediyorlar.

Kullanıcının ilk iPhone’dan beri Apple kullanıcısı olduğu belirtilirken, bugüne kadar hiç ekran koruyucu kullanmadığı ancak ilk defa bu modelde bu tarz çiziklerin meydana geldiğini belirtiyor. Sadece tek bir kişi değil, topluluk tarafında birçok kullanıcı tarafından ekranlarının çizildiğine dair bazı iddialar yer alıyor. Ancak iPhone 11 Pro ve Pro Max modelleri için aynı şikayetler bulunmuyor. Apple’ın iPhone 11 modelinde kullanmış olduğu LCD paneller Japan Display tarafında tedarik ediliyor. 100 milyon dolarlık bir ekran yatırımı yapan Apple, Pro ve Pro Max modellerindeki OLED ekranlarını ise Samsung ve LG’den alıyor.

Bu sorunla Apple Store’a gidenlerin kullanıcı hatası olarak yanıt aldıkları ifade ediliyor. Bakalım konu hakkında şirketten açıklama gelecek mi göreceğiz.


Apple’da iPhone SE 2 heyecanıApple’da iPhone SE 2 heyecanı
iPhone 11 kullanıcılarının ilk şikayetleri gelmeye başladıiPhone 11 kullanıcılarının ilk şikayetleri gelmeye başladı

PAYLAŞ