iPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile Gelebilir - Haberler - indir.com

iPhone 11 Ekrana Gömülü Touch ID ile Gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 18:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPhone XI yani iPhone 11 adı ile karşımıza çıkan iPhone modeli ile 2019 modelleri ile Touch ID özelliği geri gelebilir. Geçtiğimiz günlerde iPhone modelli akıllı cihazlara gelen zamlar ile bir hayli üzülmüştük. Fakat bugün yaşanan bir gelişme ile iPhone akıllı cihazların Touch ID özelliğine geri kavuşacağının bilgisini elde ettik. Akıllı cihaz üreticisi Apple, yaptığı yeni patent başvurusu ile yeni üretilecek olan iPhone modelli akıllı cihazlarda Face ID yani yüz tanıma sisteminin yanı sıra aynı zamanda cihazların ekranına gömülü bir şekilde gelmesi beklenen Touch ID özelliği kullanıcıları heyecanlandıran bir durumdur. Akıllı cihaz kullanıcıları, şirketler tarafından yapılan yeniliklere hızlı bir şekilde adapte olamıyor ve bunun karşısında eski özelliklere kavuşmak istiyorlar. 

Touch ID geri mi geliyor?

Merakla Beklenen Apple Card'dan İlk Görüntüler GeldiMerakla Beklenen Apple Card'dan İlk Görüntüler Geldi

Son teknoloji iPhone modelleri ile beraber hayatımıza giren Face ID özelliği de kullanıcılar tarafından sanırım pek de sevilmedi ki Apple, Touch ID özelliğine geri dönme kararı aldı. Akıllı cep telefonu üreticisi Apple, iPhone X modeli ile son teknoloji biyometrik doğrulama sistemi yani FaceID'ye geçmiş, bu yüz tanıma teknolojisinin prmak izi okuma teknolojisinden çok daha güvenli olduğunu hatta mobil cihazlar için en iyi güvenli biyometrik doğrulama sistemi olması hakkında açıklama yapmıştı. Touch ID teknolojisi ile üretilen son iPhone modelleri ise iPhone 8 ve 8 Plus olmuştu. Apple'ın iPhone X ve XS modellerinde sadece Face ID teknolojisini kullanmış olması çoğu iPhone kullanıcıları tarafından eleştiri almış olup, hatta bu eleştirilerin yanı sıra iPhone sevdalıları, yeni iPhone modellerinin ekran kasa oranlarına bakmaksızın sadece Touch ID özelliği bulunduğu için eski iPhone'larını kullanmayı sürdürmüştü. 

Uzun bir süredir Apple'ın yeni üreteceği iPhone modelli akıllı cihazlarında Face ID özelliğinin yanı sıra aynı zamanda ekrana gömülü Touch ID teknolojisinin kullanıp kullanmayacağı tartışılıyordu. Fakat bunu resmi olarak değerlendirebileceğimiz bir açıklama ya da evrak yoktu. Sızdırılan bilgilerden elde ettiğimiz kadarıyla Apple tarafından yapılan patent başvurusunda Apple'ın cihazın ekranının alt kısmına yerleştirdiği parmak izi okuyucu sisteminin net bir şekilde görebiliyoruz. Rakiplerinden çok daha farklı olarak, parmak izi okuma sistemi neredeyse ekranın her kısmında gerçekleştirilebiliyor. Android işletim sistemli akıllı cihazlarda uzun süredir ekrana gömülü parmak izi okuma sisteminde ciddi sorunlar yaşanıyordu, Apple bu sorunları yaşamadan hizmet verecek gibi gözüküyor. 

Konu ile alakalı elde edilen bilgiler sızıntı olması sebebiyle henüz resmiyet kazanmamıştır. Bu sebeple pek fazla da heyecanlanmamakta fayda vardır. Çünkü daha önceki Apple ürünleri ile ilgili çıkan patent bilgilerinin, şirketin son ürettiği üründe kullanmaması ile karşı karşıya kalmıştık. Akıllı cihazın ekranına gömülü Touch ID özelliğine sahip iPhone modellerinin son ürün olarak karşımıza çıkıp çıkmayacağı ise kesin değildir fakat Apple konu ile alakalı kullanıcılarından çok fazla eleştiri ve şikayet almaktadır. Günlük kullanım amacıyla Face IF özelliği pek fazla kullanıcılar tarafından tercih edilmemektedir. 

 


Steam Link Artık iOS ve Apple TV'de!Steam Link Artık iOS ve Apple TV'de!

PAYLAŞ