iPhone 11 DxOMark testinde görüntülendi - Haberler - indir.com

iPhone 11 DxOMark testinde görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın sahip olduğu en yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli olan iPhone 11 için DxOMark ekibinin ön kamera testleri gerçekleştirildi. DxOMark kapsamında iPhone 11 ön kamerası beklentileri karşılarken, cihazın en iyi ön kameralar arasında yer alması için alması gereken puan eksik kaldı. Dünya genelinde neredeyse tüm amiral gemisi akıllı telefon modellerinin kamera performanslarını karşılaştırması ile bilinen şirket DxOMark, şimdi de iPhone 11’in ön kamerasını baz aldı. iPhone 11 satışa sunulalı oldukça zaman geçti. Gerçek hayat deneyimindeki modelin selfie performansı bir hayli beğenilirken, bir de kağıt üzerindeki performansına bakıldı.

iPhone 11 ön kamerası kullanıcılara 12 MP bir çözünürlük sunuyor. Diğer yandan bu kameranın diyafram açıklığı F2.2 olurken, Smart HDR özelliği ile geliyor. Rakamlar üzerinden değerlendirirsek iPhone 11’in ön kamerasında fazla bir beklenti bulunmuyor. Ancak yayınlanan performans test sonuçları iPhone 11 modelinin ciddi olarak kaliteli bir ön kameraya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 12 serisinin fiyatı belli olduiPhone 12 serisinin fiyatı belli oldu

iPhone 11 ön kamera DxOMark sonuçları

DxOMark ekibine göre iPhone 11 modelinin ön kamerası genel performans noktasında ortalama 91 puan almayı başarıyor. Fotoğraf çekimlerinde ise kategori olarak 92 puan almayı başaran ön kamera, video tarafında ise 90 puan aldığını görüyoruz. Bu puanların telefon sektörü için kabul edilebilir olduğu fakat genel itibariyle Apple’ın Huawei ve Samsung gibi rakiplerinin son amiral gemisi cihazlarına yetişemediği gözüküyor.

DxOMark ekibinin geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğu ön kamera performans testlerinde iPhone 11 modelinin Huawei P30 Pro ön kamerası ile aynı puanları aldığını görüyoruz. Huawei’nin kısa süre önce duyurduğu P40 Pro modeli ise 103, Samsung’un son amiral gemisi modeli Galaxy S20 Ultra ise 100 puan alarak iPhone 11 modeline göre çok daha yüksek bir performans sergilediği gözüküyor. Apple’ın yaptığı açıklamaya göre iPhone 11 modeli ile iPhone 11 Pro Max cihazları arasında herhangi bir ön kamera farkı bulunmuyor. Bu noktada iPhone 11 Pro Max’in ön kamerasının da iPhone 11 ile aynı olduğu anlamına geliyor. Pro Max’in bu noktada odak mesafesi noktasında biraz daha iyi olduğu belirtiliyor.


Tim Cook'tan iPhone SE hakkında önemli açıklamalarTim Cook'tan iPhone SE hakkında önemli açıklamalar
Google Pixel 4a iPhone SE rakibi olacakGoogle Pixel 4a iPhone SE rakibi olacak

PAYLAŞ