iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max’i Türkiye’ye yurt dışından getirmek ne kadar uygun? - Haberler - indir.com

iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max’i Türkiye’ye yurt dışından getirmek ne kadar uygun?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-13 17:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasına yön veren isimler arasında yer alan Apple, akıllı cep telefonu konusunda büyük başarılar elde etti demek hiç de yanlış olmayacaktır. Şirketin üretimini yaptığı ve adından oldukça söz ettiren iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max'i yurt dışından ülkemize getirtmek ne kadar tutacak? Apple'ın adından söz ettirmeyi başaran akıllı cep telefonlarından iPhone 11, 699 dolar, iPhone 11 Pro, 999 dolar, iPhone 11 Max ise, 1.099 dolar şeklinde yurt dışı başlangıç çıkış fiyatlarına sahipler. 13 Eylül itibariyle yurt dışında ön sipariş üzerinden satışa sunulacak olan bu telefonların Türkiye satış fiyatları hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. Cihazların fiyat bilgisi hakkında çeşitli sızıntılar yapılıyor fakat bunların kesinliği net olan durumlar arasında değildir. 

iPhone 11 ile kullanmaya başlayacağımız A13 Bionic neler sunuyor?iPhone 11 ile kullanmaya başlayacağımız A13 Bionic neler sunuyor?

iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max ülkemize nasıl getirilir?

Apple'ın dev cihazları iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max adlı cihazları satın alarak ülkemize getirmek istediğinizde ne gibi işlemler gerekiyor. Yani duruma örnek vermek gerekirse, Amerika'ya tatile gittiniz ve bu cihazlardan birini alarak ülkemizde kullanmak isterseniz ne kadar ödemeniz gerekecek? 12 Eylül tarihinin güncel kur fiyatları üzerinden hesaplama yapmak gerekirse, iPhone 11 adlı akıllı cihazın yurt dışından alım fiyatı IMEI kayıt ücreti ile olan 1.500 TL eklendiği anda yaklaşık olarak 5.458 TL ediyor. Şu an için iPhone XR almak için ise 6.499 TL fiyat ödemeniz gerekiyor. 

Fakat bu iPhone 11 cihazlara daha sonrasında koyulan indirimli fiyatlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu açıdan değerlendirme yapmak gerekirse iPhone 11 adlı akıllı cihaz ülkemize resmi olarak en az 8 bin TL karşılığında geleceği tahmin ediliyor. Yani cihazı yurt dışından aldığınızda büyük avantaj elde etmiş olacaksınız. iPhone 11 Pro adlı akıllı cihazlarda bu fark daha da artıyor. iPhone 11 Pro adlı akıllı cihazın yurt dışı fiyatı IMEI kayıt ücreti olan 1.500 TL eklendiği zaman yaklaşık 7.156 TL şeklinde bir fiyat etiketi ile karşılaşıyoruz. iPhone XS şu an için tam olarak 9.988 TL fiyat etiketine sahiptir. Şöyle ki Apple'ın ses getiren iPhone 11 adlı akıllı cihazı Türkiye'de resmi olarak minimum 11 bin TL fiyat etiketi ile karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. 

11 Pro Max adlı akıllı cihazın yurt dışından alım fiyatına IMEI kayıt ücreti olan 1.500 TL eklendiği taktirde cihazın fiyatı yaklaşık olarak 7.722 TL yapıyor. iPhone Xs Max adlı akıllı cihazın şu an ki fiyatı ise tam olarak 10.799 TL şeklinde belirlendi. 11 Pro Max adlı akıllı cihazın ülkemizde resmi olarak en az 13 bin TL'ye hatta 14 bin TL'ye satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Cihazların fiyatlarını bu şekilde değerlendirdiğimizde arada gerçekten çok ciddi farkların olduğunuz görüyoruz. Bu fiyat farkları elbette ki cihazların depolama alanları değiştikçe daha da farklılık gösteriyor. Söz konusu bu cihazları yurt dışından satın alarak ülkemizde kullanmak çok daha mantıklı olacak gibi gözüküyor. 

 

 


AirDrop özelliği iPhone 11'i uçacakAirDrop özelliği iPhone 11'i uçacak
iPhone 11 serisi ile birlikte tanıtılması beklenen ama tanıtılmayan ürünleriPhone 11 serisi ile birlikte tanıtılması beklenen ama tanıtılmayan ürünler

PAYLAŞ