IpadOS 15 kullanıcıları yapılan değişiklerden rahatsız! - Haberler - indir.com

IpadOS 15 kullanıcıları yapılan değişiklerden rahatsız!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 17:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Birkaç gündür yeni iPhone ve iPad modellerim ile teknoloji gündeminden düşmeyen Apple, son olarak ise iOS/ iPadOS 15 güncellemesinin yaklaşması ile beraber büyük heyecan yaşanmasına sebep oldu. Uzun bir zamandır beklenen iOS 15 ve iPadOS 15 güncellemesi geçtiğimiz günler içerisinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Yeni sürümü iPhone 6S ve iPad Air 2 gibi eski denilecek kıvamda olan cihazlar için sunan Apple bu hamlesi ile pek çok kullanıcının olumlu eleştirisini aldı. Ancak güncellemeyi cihazlarına yükleyen iPad kullanıcılarıi Apple tarafından yapılan tasarım anlamında bir değişiklikten memnun kalmadı. 

Ana ekran konumlandırılan uygulama sayısı düşüldü

iPadOS 15 ile ana ekrana yerleştirilebilen uygulama sayısının düşürüldüğünü ve kullanım alışkanlıklarının değişmek zorunda olduğunu gösteren bu detay, kullanıcılar tarafından beğenildi ve aynı zamanda pek çok platformda da sert eleştirilere maruz kaldı. Apple'ın esasında burada yapmış olduğu tasarım değişikliğinin temel sebebi, iPadOS ile gelen yeni Ana Ekran Widget’ları özelliği olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulan iOS 14 ve iPadOS 14 güncellemesi ile Apple kullanıcıların uzun bir zamandır beklediği Widget özelliğini de sonunda Apple ekosistemine ekledi. Fakat iPadOS 14 ile sunulan Widget özelliği ana ekrana eklenmiyordu. Bu durum yeni gelen iPadOS 15 güncellemesi ile değişti. Kullanıcılar artık iPadOS ile de ekranına widget yerleştirebilecek. 

Apple aşsız çalışanlarına sürekli test yaptıracakApple aşsız çalışanlarına sürekli test yaptıracak

iPadOS 14 sürümünde widget'ların ana ekrana eklenmiyor olması eleştirilmişti. Fakat Apple'ın iPadOS 15 ile yapmış olduğu bu hamlenin daha fazla tepki aldığını da belirtmek gerekir. Çünkü iPadOS 14 ile sunulan Widget'lar, ana ekran kısmında kullanıcıların kendilerinin belirlediği bir bölge içerisinde yerleştirilmiyor olsa da ekranın sol kısmında yer alan bir hızlı erişim çubuğuna yerleştirilebilir. Bu hızlı erişim çubuğunu ana ekrana yerleştiren kullanıcılar ise, Widget özelliğini ana ekranda kullanabilirler. Bu durum özellikle de ana ekranında uygulama sayısı fazla olsun isteyen kullanıcılar için oldukça işlevsel bir özellik olarak değerlendiriliyordu. Şirketin iPadOS 15 ile almış olduğu bu karar ise pek çok kullanıcının üzülmesine sebep oldu. Öyle ki ana ekranında çok uygulama istemeyen kullanıcılar da ana ekranda yer alan tuhaf olarak değerlendirilen boşluk görüntüsünden de hoşlanmadı. Tabletlerin artık telefon gibi göründüğünü dile getiren kullanıcılar bu durumun değişmesi adına şirkete önemli oranda baskı yapıyor. 

Apple bu yenilikten vazgeçebilir

Apple’ın söz konusu bu değişiklik üzerinde inatçılık yapacağını söylemek mümkün değil gibi gözüküyor. Şirket daha önce iOS 15/ iPadOS 15’in Beta sürümünde de kullanıma sunduğu, Safari'nin yeni sekme görünümünü kullanıcılardan olumlu dönüşler almayınca, eski görünümü de kullanıcılara alternatif olarak sunmuştu. Yine de iPadOS 15'in ilk betalarından bu yana bulunan tasarım değişikliğinde de şirketin ısrarcı olmayacak ve eski ana ekran düzenine geri döneceği ya da kullanıcılara alternatif olarak sunulacağı düşünülüyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Apple,  iMovie ve Clips'i ProRes desteğiyle güncelliyorApple,  iMovie ve Clips'i ProRes desteğiyle güncelliyor

PAYLAŞ