iPad'inizi ikinci Macbook'a dönüştürün - Haberler - indir.com

iPad'inizi ikinci Macbook'a dönüştürün

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-16 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle Apple kullanıcılarının yapmış olduğu özelliklerden birisi iPad cihazlarını MacBook için ikincil ekran olarak kullanabiliyorlar. Oldukça popüler bir kullanım şekillerinden olan bu durumda MacBook cihazınıza ikinci bir ekran kazandırmış oluyorsunuz. Fakat macOS Catalina ve iPadOS kadar özellik sadece üçüncü parti uygulamalar aracılığı ile kullanılabiliyor. Şimdi ise güncelleme ile beraber Apple, Sidecar adlı yerel bir özellik olarak dahil etti. Bu özellik ile kullanıcıların yeni iPadOS işletim sistemine sahip iPad’lerini ikincil olarak ayna ve genişletilmiş ekran olarak kullanmalarına olanak sağlıyor.

Bu yeni özellik macOS ve iPadOS’un en son sürümünü çalıştıran tüm iPad ve MacBook cihazlarda kullanılabiliyor. Apple diğer yandan kullanıcılarına kablolu ve kablosuz bağlantı kullanma özgürlüğünü de sunuyor. Daha iyi kararlılık için ise kablolu bağlantı öneriliyor.

Apple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdıApple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdı

iPad nasıl ikinci MacBook ekranı yapılır?

  • Bu adım için oldukça basit işlemler bulunuyor. İlk etapta hem MacBook, hem de iPad cihazınızın aynı Wifi ağına bağlı olması gerekiyor. Yada Lightning veya Type-C kablosuna ihtiyacınız bulunuyor.
  • Mac’in üst menü çubuğunda yer alan Sidebar menü seçeneğine erişin ve seçeneklerde yer alan iPad tableti seçin.
  • Listeden bağlı olan iPad’i seçtikten sonra Mac ekranı bir kez görüntü değiştirecek ve iPad üzerinde Mac ekranını görmeye başlayacaksınız.

MacBook ekranını iPad cihazınıza yansıttığınızda varsayılan olarak ikinci ekran olarak çalışmaya başlayacaktır. Ancak menüye basıp iPad ekranını MacBook ekranını yansıtacak şekilde de seçebilirsiniz. Diğer yandan Sidebar modundayken, iPad dokunma işlevi devre dışı kaldığı için sadece fare ve klavye kullanılabilir olduğunu belirtelim. Bağlamış olduğunuz fare işaretçisini Mac ekranının en sağına sürüklediğiniz zaman imlecin iPad ekranına geçiş yapacağını belirtelim. Sidebar’ın ayrıca bir başka yararlı özelliği ise Touch bar işlevi oluyor. MacBook modeliniz Touch bar olmayan bir model ise Sidebar iPad’e Touch bar benzeri bir şerit ekleyecektir.


16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri
MacBook Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?MacBook Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

PAYLAŞ