iPad Pro bootloop sorunu ile karşı karşıya - Haberler - indir.com

iPad Pro bootloop sorunu ile karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-02 15:46:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

10.5 inçlik ekrana sahip olan Apple iPad Pro, Haziran 2017 yılında piyasaya sürülmüştü. O günden itibaren bu zamana kadar son birkaç haftaya kadar cihaz hakkında herhangi bir yazılımsal ya da donanımsal bir problem ortaya çıkmamıştı. Fakat bazı kullanıcıların Apple'ın resmi forum sayfasındaki paylaşımlarına göre iPad Pro bootloop sorunu yaşıyor.

iPad Pro bootloop sorunu ile karşı karşıya!

Geçtiğimiz günlerde 10.5 inç bir iPad Pro kullanıcısı cihazın herhangi bir uygulama açık olmamasına rağmen 30 ila 45 saniyede bir yeniden başladığını yazdı. İddiaya göre bu sorun iPadOS 13.4.1 güncellemesiyle gerçekleşmeye başladı. Aynı modele sahip başka bir iPad kullanıcısı Nisan ayında yüklediği yeni güncelleme ile yeniden başlama sorunuyla karşılaştığını bildirmişti.

Apple yeni iPad Magic Keyboard patenti aldıApple yeni iPad Magic Keyboard patenti aldı

Bu hafta ise forum içerisinde aynı konu ile ilgili açılan başlıklar çoğalmaya başladı. 11 inç iPad Pro kullanıcılarından birisi ise her 10 dakikada bir yeniden  başlama sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu iddia etti. Belirttiğine göre cihazı güncellemek ya da yeniden başlatmak da sorunu çözmedi. Bazı iPad Pro kullanıcıları cihaza hard reset atılmasını önerirken, hard reset sonrası sorunu çözülmeyen kullanıcılar da mevcut.

Bu hafta yayınlanan iPadOS 13.5 güncellemesinin de iPad Pro bootloop problemi için çözüm getirmediği iddia ediliyor. Apple'ın bu  sorunun farkında olup olmadığı ve neden bu sorunu her kullanıcının değil de yalnızca bazı kullanıcıların yaşamış olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. 

Bu sorun cihazları kullanılamaz hale getirdiği için birçok kullanıcı bu durum için oldukça tepkili. Kısa süre içerisinde konuyla ilgili Apple’dan resmi bir açıklama bekleniyor.



PAYLAŞ