iPad Mini özellikleri ve fiyatı! - Haberler - indir.com

iPad Mini özellikleri ve fiyatı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 12:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, heyecanla beklenen etkinliğinde yeni iPad mini ve iPad'in tanıtımını gerçekleştirdi. Önceki nesil ürünlere göre büyük gelişmelerle kullanıcıların karşısına çıkan bu modeller, fiyat bakımından o kadar da can sıkmayacak gibi gözüküyor. 

Başarılı isim Apple'ın uzun bir zamandır beklenen yeni ürün ve hizmetlerini tanıtmış olduğu etkinlikte yeni iPad modellerini görmek mümkün oldu. Birbirinden ileri seviyede özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkan iPad ve iPad mini, hem bir önceki nesille hem de Android işletim sistemine sahip olan cihazlar ile arasını oldukça genişletmiş gözüküyor. Oldukça ileri seviyede özelliklere sahip olan söz konusu bu akıllı cihazların fiyatları da kullanıcıları memnun edecek gibi gözüküyor. Makine öğrenimi, video görüşmeleri, fotoğraf çekimi ve birbirinden farklı daha pek çok alanda kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak gibi gözüküyor.

Samsung, iPad Mini'ye rakip hazırlıyorSamsung, iPad Mini'ye rakip hazırlıyor

5G desteği ve USB Type-C cihazlarda yer alıyor

iPad Mini'de tasarım konusunda oldukça sağlam değişiklikler bulunuyor. Daha keskin kenarların yer aldığı modelde 8,3 inç boyutunda olan bir ekran kullanılmıştır. Liquid Retina teknolojisi tercih edilen modelde Touch ID’nin tepeye konumlandırıldığını görülüyor. Önceki nesilden CPU ile ilgili yüzde 40, GPU konusunda ise yüzde 80 daha güçlü olan modelin özellikleri sadece bununla da sınırlı değildir. iPad mini, 8,3 inçlik Liquid Retina ekran bulunuyor. Bu ekran, gündüz saatlerinde gayet iyi bir görünürlük sunmak için 500 nit parlaklık olacak. Cihaz, USB Type-C bağlantısına sahip olacak ve 3,5 gigabite kadar indirme hızını destekleyecek. Söz konusu bu cihaz, bu yılın iPhone akıllı cihazlarında da yer alacak olan  A15 işlemcisiyle sunulacak. Kamera konusunda da cihazda bir takım gelişmeler söz konusudur. iPad mini'nin arka ve ön kamerası 12 MP çözünürlüğüne sahip olacak. 

iPad özellikleri

10,2 inç boyutunda olan ve A13 Bionic işlemci sistemine sahip olan iPad, önceki nesilden yüzde 20 oranında daha hızlı olacak. 12 MP kamera özelliğine sahip olan bu modelde 122 derece geniş açı seçeneği de yer alıyor. Center Stage desteğine sahip olan bir ön kamera ile gelen bu model iPadOS 15 ile kutudan çıkacak. En düşük 64 GB depolama alanıyla kullanıcıların karşısına çıkan model ikinci nesil Apple Pen desteğine sahip olacak. Geçtiğimiz yılki ürünlere göre daha detaylı özelliklere sahip olan iPad, kullanıcı deneyimini daha da artmış gözüküyor. 

iPad ve iPad mini fiyatları:

iPad mini’nin başlangıç fiyatı: 5.799 TL

iPad’in başlangıç fiyatı: 3.899 TL


iPad Mini 6 tasarımı sızdırıldıiPad Mini 6 tasarımı sızdırıldı
iPad Mini 6 çıkış tarihi ertelenebiliriPad Mini 6 çıkış tarihi ertelenebilir
iPad Mini 6, iPad Pro'dan daha küçük olabiliriPad Mini 6, iPad Pro'dan daha küçük olabilir

PAYLAŞ