iPad Mini 6 çıkış tarihi ertelenebilir - Haberler - indir.com

iPad Mini 6 çıkış tarihi ertelenebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple 20 Nisan’da düzenlediği Spring Loaded etkinliğinde M1 işlemciye sahip iPad Pro modelini tanıtmıştı. Yeni iPad mini modelinin de aynı tarihte tanıtılması bekleniyordu ki şirket beklenmedik bir hamle yapmıştı.

Teknolojik ürünlerini tanıtmak için yıl içinde farklı dönemlerde etkinlikler düzenleyen Apple’ın hangi ürünleri hangi tarihlerde tanıtacağı artık biliniyor. Fakat şirket pandeminin etkisiyle son iki senedir ürünlerini hedeflediği tarihlerden daha geç tanıtıyor. Geçtiğimiz sene Nisan ayında Spring Loaded etkinliği düzenleyen ABD merkezli teknoloji devi iPad Pro modelini de kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Daha önce şirketle ilgili yayımlanan bir raporda Apple’ın aynı etkinlikte 6. Nesil iPad Mini modelinin de tanıtılacağı bilgisi yer alıyordu. Apple’ın geçtiğimiz haftalarda düzenlediği etkinlikte bu modele yer vermemesi gözleri yeniden şirkete çevirdi. Konu hakkında resmi açıklama gelmese de Apple’la ilgili isabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo iPad Mini 6’nın çıkış tarihiyle ilgili yeni bir rapor paylaştı.

Yeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilirYeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilir

Apple M2 işlemcilerin üretimine başladı

Kuo tarafından yayımlanan rapora göre Apple 6. Nesil iPad Mini modelini bu senenin ikinci yarısında piyasaya sürecek. Şirketin yeni iPad Mini’nin çıkışını neden ertelediğine dair resmi bir açıklama olmasa da Kuo’ya göre Apple’ın bu hamlesinin arkasındaki neden şirketin son dönemlerde yaşadığı çip tedarik sorunu. Koronavirüs döneminde teknoloji pazarının neredeyse bütününe etki eden bu sorunun önümüzdeki yılın sonlarına kadar süreceği düşünülüyor. Çip tedarik kısmında yaşanan sorunlarda şirketlerin ürün tanıtımlarını ertemlerine neden oluyor. Bu sorunu yaşayan tek şirket Apple değil. Daha önce Samsung’da yeni Galaxy Note modeli üretmenin çok zor olacağından bahsetmişti.

6. nesil iPad Mini özellikleri

6. nesil iPad Mini’nin tanıtım tarihiyle ilgili verileri paylaşan Kuo, yeni modelin bazı özelliklerini de paylaştı. Kuo’nun açıklamalarına göre 6. Nesil iPad Mini tasarım açısından bir önceki modelle neredeyse aynı olacak. 8.4 inçlik bir ekranla gelmesi beklenen yeni nesil iPad Mini’nin en belirgin farklarından biri de bir önceki nesile göre nispeten daha ince çerçevelere sahip olacak olması. Bunun yanı sıra cihaz klasik Touch ID sensörünü de bünyesinde barındıracağı söyleniyor. Ayrıca Apple’ın 6. nesil iPad Mini’nin Lightning bağlantı noktasını da koruyacağı da gelen bilgiler arasında.


Apple analisti katlanabilir ekran için tarih verdiApple analisti katlanabilir ekran için tarih verdi
Apple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldıApple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldı

PAYLAŞ