iPad kullanıcıları için WhatsApp yolda - Haberler - indir.com

iPad kullanıcıları için WhatsApp yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 23:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kullanıcıların uzun bir süredir beklemiş oldukları iPad için WhatsApp, yıllar sonra nihayet geliyor. Son birkaç aydır özellikle Facebook, WhatsApp için çoklu cihaz desteği üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. 3 Haziran günü Mark Zuckerberg ile WhatsApp üzerinden yapılan röportajda bu özelliklerin yakında bir zamanda geleceğine dair bir mesaj gönderilmişti.

  • Kullanıcı: Peki ya çoklu cihaz?
  • Zuckerberg: Ve evet bu da geliyor!
  • Kullanıcı: Yani ana cihazımda aktif bir internet bağlantısı olmadan aynı WhatsApp hesabına birden fazla cihazda gerçekten kullanabilir miyim?
  • Zuckerberg: Evet. Telefonunuzun pili bitse bile tüm mesajlarınızın ve içeriğinizin arasında düzgün bir şekilde senkronize edilerek sizlere sağlamak için çalışıyoruz. Bu büyük bir teknik zorluktu ancak bunu çözdük ve yakında çıkarmayı dört gözle bekliyoruz.

WhatsApp, iPad için geliyor

WhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyorWhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyor

2 ay 18 gün sonra bu konu hakkında ilk haberler karşımıza gelmeye başladı. Şu ana kadar yapılan bildirilerde yanılmayan WABetaInfo’ya göre ise çoklu cihaz 2.0 üzerinde çalışılıyor. Kullanıcılar iPad’i yeni bir cihaz olarak kullanabilecekler. Sadece iPad değil Android tabletlerin bile Android için çoklu cihaz özelliklerini desteklemesi planladıkları söyleniyor. Facebook’un açıklamasına göre şimdilik sadece dört cihaza ve bir akıllı telefon modeli için çoklu cihaz desteğini başlatmaya hazır olduğunu söylüyor. Yapılan röportajda WhatsApp sözcüsü, bu özellik kullanıcıların, “telefonunuzun bağlı olmasına gerek kalmadan” kullanılmasına izin verecek.

Çoklu cihaz, kullanıcıların WhatsApp Web, Masaüstü ve Portal’ın mevcut genel sürümlerinde bulunan aynı işlevselliğe, telefonunuzun bağlı olmasına gerek kalmadan sahip olacağı anlamına gelir. Çoklu cihaz özelliğimiz, Web, Masaüstü ve Portal kullanan kişiler için deneyimi anında daha iyi hale getirir. Ayrıca zaman içinde daha fazla cihaz türü için destek eklemeyi de mümkün kılacaktır.”

Çoklu cihaz uyumluluğu ile kullanıcılar, telefonları yanlarında olmasa bile WhatsApp’a bağlı kalabilecekler. iPad için ise bir uygulama sürümü geliştiriliyor ve güncellemenin yakında yayınlanması bekleniyor.


WhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştuWhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştu
WhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyorWhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyor

PAYLAŞ