iPad çoklu görev konsept videosu dikkat çekti! - Haberler - indir.com

iPad çoklu görev konsept videosu dikkat çekti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, Mart ayında gerçekleştirecek olan lansman ile beraber gündemde adından söz ettirmeye devam ederken tasarımcılar da Twitter üzerinden yeni konseptlerini duyurmaya devam ediyor. Mart ayı içerisinde yeni iPhone, iPad, iPod Touch ve kulaküstü bir AirPods gibi birçok farklı ürünün tanıtımının yapılması bekleniyor. Bugün itibariyle şirket lansman kapsamında olmayan bir konu ile Twitter gündeminde yer alıyor. Şöyle ki iPad çoklu görev konsept videosu takipçilerin dikkatleri üzerine toplamayı başardı. 

iPad çoklu görev konsept videosu heyecanlandırdı

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, şu günlerde Mart ayında gerçekleşmesi beklenen lansmanla gündemdeki yerini korurken, bugün Twitter üzerinden paylaşılan iPad çoklu görev konsepti kullanıcıların dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Şöyle ki söz konusu bu konsept hızlı bir şekilde Apple iPad kullanıcılarının bulunduğu forumlarda yayınlanırken, Twitter'da da beklenmedik bir ilgi ile karşı karşıya geldi. 

Instagram CEO'sundan iPad için neden uygulama geliştirmedikleri hakkında açıklama!Instagram CEO'sundan iPad için neden uygulama geliştirmedikleri hakkında açıklama!

Kullanıcıların dikkatlerini üzerine çekmeyi başaran bu konsept tasarım, okuyan üniversite öğrencisi Tommy Rutherling tarafından hazırlandı. Bölünmüş ekran mantığına sahip olan bu uygulama ekranının yarısı kaplanırken, diğer bir yarısının ise normal ana ekranı göstermesi merak uyandırdı. iPad çoklu görevinin bu konsept ile beraber yeniden çerçevenlendirilmesi hem kullanılabilirlik hem de bulunabilirlik açısından büyük bir fark yaratabiliyor. Kullanım halinde yeni ve boş bir ana ekranı bir tarafa çekmek, ekranda bulunan uygulamaları yeniden boyutlandırmaya yardımcı olmak ya da panelleri kapatmak için yalnızca bir parmağınızı kullanmak oldukça dikkat çekici gibi gözüküyor. Şu an Apple hakkında konuşulan tek konu ise Apple'ın neden bu şekilde bir iPad çoklu görev kullanımı sunmadığı oldu. Kullanıcılar tarafından heyecanla beklenen bu iPad çoklu görev işlemleri Twitter'ın en çok incelenen konuları arasında yer aldı. Mart ayında yapılacak olan lansmanın konularında dışında olmasına rağmen ilgiyle karşılanan bu tanıtım videosu hakkında düşünceler merak uyandırıyor. 


İlgili uygulamalar
Apple'ın yeni iPad Pro'su 3D ToF kameralı olacak!Apple'ın yeni iPad Pro'su 3D ToF kameralı olacak!
12 inçlik iPad Pro’nun tanıtım tarihi belli oldu!12 inçlik iPad Pro’nun tanıtım tarihi belli oldu!
Apple iOS ve iPadOS 13.4 betasının ikinci sürümünü yayınladı!Apple iOS ve iPadOS 13.4 betasının ikinci sürümünü yayınladı!

PAYLAŞ