iPad Air 4'ün RAM kapasitesi belli oldu - Haberler - indir.com

iPad Air 4'ün RAM kapasitesi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın yeni nesil tablet modeli olan iPad Air 4 cihazına yönelik detaylar gelmeye devam ediyor. Şimdi ise modelin Geekbench skoru ortaya çıkarken, Geekbench sonuçlarında tek çekirdekte 1583, çoklu çekirdekte ise 4198 puan aldığı ortaya çıktı. Bu puanlar ile beraber tableti 4 GB RAM belleğine sahip olacağı bekleniyor. Apple, çıkartacağı modellerin RAM kapasitesi noktasında en bencil şirketler arasında yer alıyor. iPad Air 4 için de aynısı oluyor ve markanın bu yeni tabletinin donanım özelliklerine baktığımızda, uzun zaman sonra ilk defa iPhone cihazlardan önce yeni yonga seti Apple A14 Bionic işlemcisinin kullanılacağı gözüküyor.

iPad Air 4’e ait yeni bir benchmark sonucuna göre ise cihazın işlemcisinin haricinde RAM kapasitesi de ortaya çıkıyor. Peki benchmark sonuçları ile beraber iPad Air 4’e ait başka ne gibi detaylar bulunuyor bakalım.

iPad Air 4 tasarımı netleşmeye başladıiPad Air 4 tasarımı netleşmeye başladı

iPad Air 4, 4 GB RAM’e sahip olacak

Geekbench sonuçlarına göre iPad Air 4’te kullanılacak olan A14 Bionic işlemcisinin Snapdragon 865, Snapdragon 865 Plus ve Exynos 990’dan daha iyi bir performans sergileyeceği gözüküyor. Diğer yandan 4 GB RAM ile gelecek olan modelde LPDDR4x mi yok LPDDr5 standartı mı olacağı henüz bilinmiyor. A14 Bionic olmasının yanı sıra 4 GB RAM ile gelmesi Apple’ın bu yeni tabletinin profesyoneller tarafından da kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak yoğun video düzenleme gibi işlemler noktasında iPad Air 4’ün yetersiz kalabileceğini belirtelim. Bu noktada ise iPad Pro’nun daha güçlü olduğunu söyleyelim.

Şuan için donanım bilgileri henüz sızıntıdan ibaret olurken, resmi Apple açıklaması olmadığını söyleyelim. Bakalım yeni nesil A14 Bionic işlemcisi ile beraber iPad Air 4 modeli nasıl bir performans sunacak hep beraber göreceğiz. Şuan için bilinen detayların bunlardan ibaret olduğunu söyleyelim.  


iPad Pro görünümlü yeni 4. nesil iPad Air özellikleri ve Türkiye fiyatıiPad Pro görünümlü yeni 4. nesil iPad Air özellikleri ve Türkiye fiyatı
iPad Air 4'ün Touch ID'si, bir mühendislik harikasıiPad Air 4'ün Touch ID'si, bir mühendislik harikası

PAYLAŞ