iPad 8 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

iPad 8 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-16 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile yeni nesil teknoloji ve yazılımlarını duyurdu. Merakla beklenen etkinlik kapsamında şirketin yeni nesil orta seviye tableti olan iPad Air 4’ün tanıtımı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen lansman kapsamında yeni nesil bu tabletin özellikleri de belli olmuş oldu. Apple’ın uzun süredir beklenen etkinlik kapsamında tanıtılan ürünlerinden birisi de yeni nesil tablet modelleri oldu. Şirket orta segmente yönelik tabletinde tıpkı iPad Pro modelinde olduğu gibi tam ekran tasarımına geçiş yaptı. Bunu gerçekleştirmek için ise biyometrik bir güvenlik önlemini kullanmadan Home tuşunu kaldırdı.

iPad Air 4 teknik özellikleri ve detaylar

Apple bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attıApple bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attı

Güvenlik önlemlerine taviz verilmeden tam ekran tasarıma geçiş yapan şirket iPhone yada iPad cihazlarda görülmeyen bir güvenlik yeniliği ile geldi. Donanım özelliklerinden başlayacak olursak yeni iPad Air, orta seviye bir model olsa da şirketin Apple A14 Bionic işlemcisinden gücünü alıyor. 64 GB dahili depolamaya ait olan bu modelin 10.9 inçlik bir ekranı ile beraber stereo hoparlör ve Touch ID desteği bulunuyor. Cihazın Touch ID desteği tabletin üst bölümüne yerleştirilmiş durumda. Bu tuş cihazı kilitlemeye, uygulamalara girmeye ve Apple Payi’i kullanmaya yarayan bir buton görevi görüyor.

Apple’ın 5nm proses teknolojisi ile üretmiş olduğu Apple A14 Bionic’te tam 6 çekirdek bulunuyor. Bu 6 çekirdekten 4 tanesi yüksek verimlilik 2 tanesi ise yüksek performans çekirdekleri olarak yer alıyor. Ayrıca yeni CPU, bir önceki iPad Air’e göre %40 daha hızlı olacak. Yeni iPad Air’in ön ve arka tarafında bir adet kamerası bulunuyor. Ön taraftaki kamera 1080P 60 FPS video kaydı yapabilirken, 7 MP bir boyuta sahip durumda. Arkada ise 4K 60 FPS kayıt yapabilen 12 MP’lik bir kamera bulunuyor. Apple Pencil ve Magic Keyboard desteği yer alacak olan 64 GB’lık bu model 599 dolar fiyatla satışta olacak. iPad Pro’dan 200 dolar daha ucuz olacakken ülkemizde ise 64 GB’lık versiyon 5799 TL, 256 GB’lık model ise 7199 TL fiyatla satılacak.

8.nesil iPad

Tanıtılan bir başka ürün ise 8.nesil iPad oldu. A12 Bionic işlemcisine sahip olan bu iPad’de Apple Pencil ve Smart Keyboard destekleri bulunuyor. Ayrıca iPadOS14 ile beraber gelen tüm özelliklere de sahip olduğunu belirtelim.

Apple’ın etkinlikteki iddiasına göre yeni iPad, en çok satan Windows dizüstü bilgisayardan 2 kat, en çok satan Android tabletten 3 kat ve en çok satan Chromebook’tan tam 6 kat daha hızlı durumda. 10.2 inçlik yeni iPad’in 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Uzay grisi, gümüş ve altın olarak yer alıyor. Ülkemizde ise 32 GB versiyon 3199 TL ve 128 GB olan sürüm ise 3999 TL fiyat etiketine sahip olacak. Bakalım modeller ne derece ilgi alacak göreceğiz.

 


Apple'ın başındaki isim Tim Cook'un veliahtı belli olduApple'ın başındaki isim Tim Cook'un veliahtı belli oldu
Uygun fiyatlı Apple Watch SE çıkış tarihi netleştiUygun fiyatlı Apple Watch SE çıkış tarihi netleşti

PAYLAŞ