IP Adresi Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Detaylar - Haberler - indir.com

IP Adresi Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-31 21:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

IP adresinde önemli olan noktalardan biri de herkese açık olarak ayarlanan IP adresidir. Kullanıcıların bu konu hakkında bilmesi gereken bir takım bilgiler söz konudur. Bazı ağ konseptleri hakkında bir takım bilgiler edinmek sizi zarara uğratmayacaktır. Bunların arasında en dikkat edilmesi gereken konulardan biri elbette ki IP adresi hakkında bilgi edinmek olacak. Ağ konsetleri hakkında ne kadar tecrübesiz olursanız olun, IP adreslerinde öğrenilmeyecek herhangi bir durum yoktur. Konu ile ilgili temel bilgilere sahip olduktan sonra gizlilik ve güvenlik alanında kendinizi geliştirecek, gelecek günlerde karşınıza çıkacak olan sorunlar hakkında da hızla sorunlarınızı halledebileceksiniz. 

İnternet bağlantılarını kullanan her bir cihaza farklı bir IP adresi verilir. Standart seçimlerdeki herkese açık olan seçenekler, noktaya ayrılmış dört farklı sayılardan oluşuyor. Bu kısım ise IPv4 şeklinde bilinir. Burada yer alan ilk sayı genellikle 1 ile 191 arasından bir rakam olarak karşımıza çıkar. Geriye kalan sayılar ise, 0 ile 255 rakamları arasında olacaktır. Bu duruma örnek vermek gerekirse;

Son zamanlarda internete bağlanmak için herhangi bir temel bilgiye ihtiyaç duyulmuyor. İnternet bağlantısından faydalanmak için her defasında farklı protokollere, paketlere ve çeşitli portallar ile ilgileniyor olsaydık, bu teknolojin,in yeterince olgunlaşmadığı gösterir. 

İlk adımda; 82.142.203.244

İkinci tür IP adresi olan IPv6 ise şu şekilde görüntülenir; 2001:db8:0:1234:0:567:8:1

IP adresi, internet ortamında nerede olduğunu karşı mecralar gösterir ve onlarla iletişim kurmanız konusunda size yardımcı olur. Örneğin, tarayıcınız üzerinden herhangi bir adres yazdığınız anda, alan adı sunucusu yani DNS bu alanın adını bir IP adresine dönüştürür. Bu işlemin ardından ise web tarayıcınız, sizin IP adresinizi kullanarak karşı tarafın IP adresine bir istek gönderir. Bu işlemi yapmak için kendi IP adresinizi paylaşmadan yapmanız pek de mümkün değildir. 

IP adı verilen adresler sadece internette değil, evinizde bulunan diğer laptoplar, yazılar gibi ağ cihazları arasında da kullanılabilir. Fakat yerek ağdaki IP adresleri, ağa aittir yani internette aynı adresle bulunmazlar. 

Herkese Açık Olan IP Adresini Bulma

IP adreslerini bulmanın birden fazla yolu vardır. Örnek vermek gerekirse, CHIP Online'ın sunduğu IP bulma sayfasından yardım alarak herkese açık olan IP adreslerini görebilirsiniz. Web siteleri, özel hizmetler şeklinde sunulan IP adreslerinin dünya üzerinde yer alan konumlarını belirleyip, sayfanın dilini ya da içeriğin konumuna bağlı olarak sunulur. 

IP adresleri internet mecralarına nereden bağlandığınıza göre değişkenlik gösterebilir. Şöyle ki modeminizi açıp kapattığınız anda cihazınıza genellikle farklı bir IP adresi atanır. Şöyle ki, evinizde bulunan tüm cihazlar, aynı router üzerinden internete bağlandığı sürece, herkese açık olan IP adresi kullanılacak. 

Özel IP Adresleri Hakkında Bilgi Almak

Özel olarak belirlenen IP adresiniz, yalnızca yerel ağınızda kullanmış olduğunuz IP adresidir. Zaman zaman dosya paylaşımı ya da sorun giderme amacıyla IP adresini bulmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için başlat sekmesinden cmd yazın ve Enter'a basarak ipconfig yazıp Enter'a bastığınız taktirde ise PC'nizde bulunan tüm ağ aygıtlarının IP adresleri hakıkında bilgi alabilirsiniz. 

 

 





PAYLAŞ