iOS'ta uygulama bildirimleri nasıl kapatılır? - Haberler - indir.com

iOS'ta uygulama bildirimleri nasıl kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-08 22:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Uygulamalar kullanıcı etkinliğini ve sayısını arttırabilmek adına bildirim gibi farklı özelliklerden yararlanırken bazı durumlarda bu özellikler kullanıcıları rahatsız edebilir. Bu tür durumlarda ise kullanıcıların yapabileceği bazı işlemler buluyor. Öyle ki telefon ekranını açtığınızda uygulamaların köşesinde yer alan bildirim simgeleri eğer sizi rahatsız ediyorsa aşağıda yer alan adımları takip ederek bu bildirimleri kapatabilirsiniz. Peki, iOS'ta uygulamadaki bildirim simgeleri nasıl kapatılır? 

Whatsapp'ta yüksek öncelikli bildirimler nedir?

iOS İçin WhatsApp Videoları Bildirimden İzlenebilecekiOS İçin WhatsApp Videoları Bildirimden İzlenebilecek

iOS'ta uygulamadaki bildirim simgelerini kapatma işlemleri 

iOS işletim sisteminin belki de en dikkat çeken özelliklerinden birisi olan uygulama bildirimi, uygulama simgelerinin köşesine yerleşiyor ve bildirimler görüntülenene kadar da buradan gitmiyor. Bu nedenle kullanıcıların bu bildirimleri kapatması adına iki seçeneği bulunuyor. Ya gelen bildirimler tek tek görülerek uygulamadaki bildirimler temizlenecek ya da uygulama bildirimleri tamamen iptal edilecek. Eğer bu konuda ikinci seçeneği seçmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir. Çoğu kişi için sinir bozucu olarak görülen bu özellik, böylece basit duruma gelecek ve kişiler da bir daha bildirimlerle karşı karşıya kalmayacaktır. Apple tarafından kullanıcıların bu konuda sorun yaşamaması adına özel bir seçenek eklenmiş durumda.

Bunun için ilk olarak telefonunuzun ana ekranında yer alan ayarlar bölümünü açın.

Ayarlar bölümünden bildirimler sekmesine geçiş yapın.

Burada listelenecek olan ayarlar arasında “Uygulama Simgesinde Göster” bölümünden ilgili özelliği aktif ya da pasif duruma getirebilirsiniz.

Özelliği iptal ettiğinizde uygulamaların uygulama simgesi üzerinde bildirim göstermesi mümkün olmayacaktır ve böylece ana ekranınız her zaman temiz görülecektir. Kullanıcıların bu işlemleri yaparken dikkat etmesi gereken en önemli detay ise kullandığı ve önemli gelişmeler sunan uygulamaların da bildirim gönderemeyeceği. Bu nedenle bildirim işlemlerini yaparken çok önemli, mutlaka görmeniz gereken bildirimlerin olup olmadığını gözden geçirmeniz yararlı olacaktır. 

Web sitesi bildirimleri nasıl kapatılır?


Facebook Messenger bildirim sesini nasıl kapatırız?Facebook Messenger bildirim sesini nasıl kapatırız?

PAYLAŞ