iOS’ta Google Maps kullanıcılarına iki yeni özellik - Haberler - indir.com

iOS’ta Google Maps kullanıcılarına iki yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Günlük yaşamda pek çok faydası bulunan Google Maps, iOS kısmında iki yeni özellik ile gelişmeye başlıyor.

Google Maps pek çok kişinin günde en az bir kez kullandığı bir uygulamadır. Bazen adeta hayat kurtarıcı özelliğine sahip olan bu harita uygulaması öncelikle son dönemlerde pek çok faydalı yenilik ile kullanıcıların karşısına çıktı. Google, uygulamanın Android sürümünde aylardır var olan özelliği sonunda iOS akıllı cihaz kullanıcıları içinde getirecek. 

Google Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesiGoogle Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesi

Google Maps iOS’ta karanlık moda kavuşuyor

Karanlık mod artın neredeyse her uygulamada aranan bir özellik oldu. Hem göz yormayan hem de geceleri konforlu bir kullanım sağlayan, hem de biraz da güç tasarrufu sağlayan karanlık modun Google Maps'in iOS sürümünde olmaması kullanıcıları şaşırtan bir durumdur. Android kullanıcıları uzun bir zamandır bu özelliğe erişebiliyordu ancak özellik sadece Android 10 üzeri cihazlarda kullanılabiliyordu Bu sebeple özelliğe erişemeyen milyonlarca cihaz söz konusudur. Güncel olan bir cihazınız yoksa hala karanlık modu Android cihazlarınızda kullanamıyor olabilirsiniz. Google Maps uygulamasının iPhone'lar için mevcut hale gelen karanlık modu aktif hale getirmek için uygulamayı son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Bununla beraber güncel tutmakta da fayda vardır. 

Widget’lara geliyor

iOS 14 ile iPhone’lar, widget’lara kavuşmuştu. Uygulamada hem hızlı bir şekilde erişmeyi hem de işlerin daha kolay bir şekilde yürütülmesini sağlayan widget'ların uygulama geliştiricileri tarafından iOS'ta desteklenmesi gerekiyordu. Android'de Google Maps eidget'ları uzun bir zamandır var, şimdi ise iOS kullanıcıları için de eklendi. Yine aynı  güncellemeyi yükleyerek bu özelliği de kullanmaya başlayabilirsiniz. Apple yerleşik olarak kullanıcılarına bir navigasyon hizmeti veriyor. Bu sebeple Google'ın, Apple ekosisteminde rekabet etmesi biraz zordur. Buna rağmen iOS kısmında da Google Maps kullananların sayısı da oldukça fazladır. Yine de Google hala eksik olan özellikleri iOS akıllı cihazlara getirerek aradaki açığı kapatmak zorundadır. 

 


İlgili uygulamalar
Google Maps çevrim dışı harita indirme işlemi nasıl yapılır?Google Maps çevrim dışı harita indirme işlemi nasıl yapılır?
Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek!Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek!
Huawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandıHuawei telefonlar için Google Maps alternatifi yeni navigasyon uygulaması yayınlandı

PAYLAŞ