iOS'da fotoğraflar nasıl yazı olarak aktarılır? - Haberler - indir.com

iOS'da fotoğraflar nasıl yazı olarak aktarılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın yeni iOS 15 işletim sistemini tanıtması ile beraber birçok yeni özelliği gördük. Bu yeniliklerden birisi de öne çıkan Live Text özelliği oldu. Yeni güncelleme iPhone, iPad ve Mac cihazınızda ekranda yer alan fotoğrafın herhangi bir yerindeki kelimeleri yada metinleri tanımasına olanak sağlıyor. Bu yeni özellik film rulosunda yer alan fotoğraflar için de çalışabiliyor. Diğer yandan direkt olarak kamera uygulamasına entegre olan Live Text özelliği, fotoğrafın herhangi bir yerde metin algıladığı zaman kamera uygulamasının sağ alt bölümünde küçük sarı bir daire ikonu bulunacak.

Apple’ın yeni Live Text özelliği nasıl çalışıyor?

iOS 15 sonrasında para iadeleri geliştiricilerin elindeiOS 15 sonrasında para iadeleri geliştiricilerin elinde

Kamera uygulamasında yer alacak olan sarı dair ikonuna dokunduğunuz zaman kamera görüntüyü donduracak ve metnin ihtiyacınız olan kısmını seçmeniz gerekecek. Söz konusu metni kopyalamak, tümünü seçmek, aramak, çevirmek ve paylaşmak gibi seçenekler ile işleyebileceksiniz. iOS 15 ile Apple kullanıcılarına tüm web sayfaları ve fotoğrafların içindeki metinler de dahil olmak üzere her yerden metinleri her dilden çevirme imkanı sunacak. Bu noktada sınıfta tahtaya yazılan notları kaydetmek için Live Text ile anında kopyalayarak iCloud sisteminize kayıt edebileceksiniz. Hızlı bir şekilde senkron edilecek olan bu özellik ile MacBook üzerinden de görüntülemeniz mümkün olacak.

Sadece kamera değil fotoğraflar uygulaması için de geçerli olacak olan metin tanıma özelliğin etkinleştirmek için her zaman Live Text düğmesine basmanız gerekmeyecek. Parmağınızı basılı tuttuktan sonra metni seçmek için parmağınızı sağa ve sola kaydırın, cihaz metni bulacak ve otomatik olarak seçecektir. Diğer yandan telefon numarası tanıma özelliğini Live Text ile de kullanabileceksiniz. Tek bir dokunuş ile fotoğraftan bir numara araması yada mesaj göndermesi sağlayabileceksiniz. Apple, Canlı metin’in ekranda göründüğü süre boyunca herhangi bir yerde metin üzerinde çalışacağını ifade ediyor. Bu duruma ekran görüntülerinin de dahil olduğunu belirtiyor.

Desteklenen diller

  • İngilizce
  • Basitleştirilmiş ve Geleneksel Çince
  • Fransızca
  • İtalyan
  • Almanca
  • İspanyol
  • Portekizce

Şuan için Türkçe dil desteği bulunmazken, ilerleyen dönemlerde Türkçe dil desteğinin de gelmesi bekleniyor.


Microsoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldiMicrosoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldi
Facebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendiFacebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendi

PAYLAŞ