iOS'a yakında gelmesi gereken özellikler - Haberler - indir.com

iOS'a yakında gelmesi gereken özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-16 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler işletim sistemi olan iOS için geliştirmeler ve yenilikler devam ediyor. Apple’ın son olarak iOS 14 sürümünü sunduğu kullanıcılara birçok yeni özellik sunsa da, hala eksik olan özellikleri bulunuyor. Apple, çizgisini her sürümde korumaya devam ederken, iOS 14 ile beraber yaptığı değişiklikler oldukça göz alıcı olmuştu. Bizde bu içeriğimizde Apple’ın iOS ekosisteminde yer vermediği ancak gelmesi gereken özelliklere bakacağız. Pazardaki en büyük rakibi olan Android ile büyük bir rekabet içinde olan şirket, Android’in özgürlüğüne karşı kullanışlı özellikleri ile dikkat çekiyor. Daha çok ise yeniliklerin ilk etapta Android cephesine geldiği ve daha sonra ise Apple’ın bu özellikleri iOS’a entegre ettiği biliniyor. iOS 14 ile beraber Android’de yer alan birçok özellik iPhone cihazlara gelmiş olsa da, hala eksik olan birçok özellik bulunuyor.

Varsayılan uygulama seçim özgürlüğü

iOS ve Mac cihazlarında dosya aktarımı nasıl yapılır?iOS ve Mac cihazlarında dosya aktarımı nasıl yapılır?

iOS altyapısının kapalı yapısı herkes tarafından biliniyor. Özellikle iOS kullanıcıları sürekli olarak kullandıkları uygulamaları varsayılan olarak atama noktasında sorun yaşıyor. Öyle ki iOS 14 ile beraber tarayıcı ve e-posta gibi uygulamalarda varsayılan seçeneği değiştirilebilse de, tam anlamıyla bir kişiselleştirme imkanı tanımıyor. Android tarafında ise SMS atmaya kadar birçok noktada varsayılan uygulamalarınızı dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Apple’ın ise ilerleyen dönemlerde daha fazla varsayılan uygulama kişiselleştirme imkanı tanımasını bekliyoruz.

Bölünmüş ekran özelliği

Android akıllı telefonlarda uzun bir süredir yer alan bölünmüş ekran özelliği, aynı anda birçok uygulamayı kullanmayı mümkün kılıyor. iOS tarafında ise bu özelliğin büyük ekranlı iPad cihazlarda yer aldığını görüyoruz. Ancak iPhone cihazlar için bu özelliğin bir eksik olarak bulunmadığını belirtelim. YouTube videosu izlerken diğer yanda not almak gibi birçok işlevi bulunabilecek olan bu özelliğin de gelmesi gereken özellikler arasında yer aldığını görüyoruz.

Always on display

Daha çok Android telefonların birçok modelinde yer alan bu özellik ile hızlı bilgi erişimi sağlanmış oluyor. Telefon uyku modundayken siyah ekran üzerinde saat, tarih, hava ve bildirimlere erişmek mümkün oluyor. Çeşitli üçüncü parti uygulamalar ile iOS için de kullanılabilir olan bu özelliğin iOS işletim sistemi ile beraber dahili olarak gelmesi gerekiyor.

Kullanıcı hesapları

Android’in sevilen özelliklerinden birisi olan çoklu hesap desteği ile cihazı birden fazla kullanıcı kullanabiliyor. Ekleyebileceğiniz kullanıcılar ile Google hesabı oluşturmadan bile misafir hesap ile telefonu kullanmak mümkün oluyor. Misafir hesap desteği yer almayan Apple tarafından özellikle depolama sıkıntısı yaşayan kullanıcılar için işlevsel olabileceği düşünülüyor. 2020 yılında yayınlanan iOS 14 ile beraber Apple köklü değişiklikler yapmaya başlamıştı. Bakalım ilerleyen dönemlerde böyle bir özellik gelecek mi göreceğiz.

Tüm uygulamaları kapatma desteği

Uygulama görev yöneticisinde Android ekosisteminde toplu kapatma butonu ile açık olan tüm uygulamaları aynı anda kapatmak mümkün oluyor. Ancak iPhone tarafında bu durum mümkün değilken, gün içinde kullanılan ve açık unutulan birçok uygulama arka planda kalıyor. Bu uygulamaların hepsini tek tek kapatmak yerine kullanıcılar tümünü birlikte kapatmak istiyor. iOS platformunda henüz böyle bir destek bulunmazken, ilerleyen günlerde bu özelliğin gelmesi düşünülüyor.

iOS 14 tarafında eksik olan ve gelmesi istenilen bazı özellikleri sizler için derledik.  


Kaç iPhone'da iOS 14 yüklü?Kaç iPhone'da iOS 14 yüklü?
iOS 15 güncellemesi alacak iPhone modelleriiOS 15 güncellemesi alacak iPhone modelleri

PAYLAŞ