iOS'a WhatsApp Business uygulaması geliyor - Haberler - indir.com

iOS'a WhatsApp Business uygulaması geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 10:26:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en ünlü sohbet uygulaması olan WhatsApp, resmi olarak ticari müşterileri için tasarladığı WhatsApp Business uygulamasını bir yıl önce resmi olarak piyasaya sürmüştü. Piyasaya girdiği günden bu yana sadece Android cihazlarda kullanılan WhatsApp Business bugün itibariyle iOS cihazlarda da yerini alacak. Kişisel kullanıma uygun olarak tasarlanan WhatsApp, iş dünyasında da çok daha kullanışlı olmak için WhatsApp Business uygulamasını geliştirmişti. Fakat uygulama ilk yıllarında sadece Android cihazlarda kullanılıyordu. Şimdi ise iOS kullanıcıları da WhatsApp uygulamasını sağlıklı bir şekilde kullanacaklar. WhatsApp Business, Facebook'un sahip olduğu şirketlere göre ilk defa milyonlarca işletme tarafından benimsendi fakat kullanıcıların sıklıkla talep ettiği konularda biri elbette ki iPhone cihazlarda kullanılan uygulamanın olmasıydı. İşletme sahiplerinin akıllı cihazlarda müşterilerine sağlıklı ve güvenli bir sistem üzerinden ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla tasarlanan WhatsApp Business mobil uygulaması kendini daha da geliştirerek artık iOS cihazlarda da yerini alacak. 

Whatsapp Business'ın Normal WhatsApp'tan Farkı Ne?Whatsapp Business'ın Normal WhatsApp'tan Farkı Ne?

WhatsApp Business, iOS cihazlara geliyor

WhatsApp Business, müşteriler ile daha hızlı ve güvenli bir ortam üzerinden iletişim kurmak adına geliştirilmiştir. Uygulama işletmelerin açıklamalarını, e-postalarını, adreslerini ve web sitelerini ve ayrıca otomatik selamlamalar, hızlı cevaplar ve uzak mesajlar gibi müşteri iletişimi için mesajlaşma araçlarını içeren profiller oluşturma yeteneğini içerir. WhatsApp Business geçtiğimiz ocak ayında kullanıma sunulmuştu. Fakat sadece Android cihazlarda kullanılıyordu. Uzun bir bekleyişin ardından artık WhatsApp Business iOS cihazlarda da yerini alıyor. Uygulama ilk çıktığında kısa bir süre içerisinde WhatsApp 5 milyon ticari kullanıcısının olduğunu söylemişti. Uygulama ile ticari kullanıcılar, sohbet organize etme işlemlerini ve filtreleme araçlarını kullanabiliyordu. WhatsApp Business uygulaması geçtiğimiz ay içerisinde Meksika iOS Apple Store'da test edilmişti. Bu itibariyle ise resmi olarak tanıtıldı. 

Esas WhatsApp uygulaması ile kullanıcılar arkadaşlarıyla ya da istedikleri kişilerle bağlantı kurabilir, grup sohbetlerine dahil olabilir ya da çeşitli ilgi alanlarına göre haberleri değerlendirebilirler. WhatsApp'ın gelişmesi ile beraber tek bir uygulama ile hem kişisel sohbetler hem de iş dünyasına dair sohbetler yapılır hale gelmişti. Adeta müşteri ve şirket arasında bir köprü görevi gören WhatsApp artık çok gelişmiş bir halde karşımıza çıkıyor. WhatsApp Business uygulaması kişisel sohbetten ziyade iş yaşamınıza uygun bir şekilde tasarlanmıştır.

Şirket, büyük miktarda gelen iletilere sahip olan Business API müşterilerinden ücret alarak para kazanıyor. iOS için ücretsiz WhatsApp Business uygulaması, bugün Brezilya, Almanya, Endonezya, Hindistan, Meksika, İngiltere ve ABD'deki App Store'dan sahip olunabilir. Gelecek haftalarda şirket, dünya çapında daha fazla pazarda yer alacağının bilgisini de verdi. Yakın zamanda tüm kullanıcılar için sunulacak olan WhatsApp Business iş uygulaması sektörel alanda büyük ilgi görecek gibi gözüküyor.  WhatsApp Business uygulaması ile işletme profili oluşturmak için e-posta, mağaza adresi, internet sitesi ve buna benzer şirketin kişisel bilgilerini girerek müşteriler ile çok daha hızlı bir şekilde iletişim kurmak amaçlanıyor. İşletme sahipleri WhatsApp Business uygulamasını kullanırken aynı zamanda kişisel WhatsApp hesaplarını da aynı cihaz üzerinden kullanabilirler. 

 


WhatsApp'tan küçük işletmelere 'WhatsApp Business' uygulaması geliyorWhatsApp'tan küçük işletmelere 'WhatsApp Business' uygulaması geliyor
WhatsApp Business Yakında iOS'a GeliyorWhatsApp Business Yakında iOS'a Geliyor
WhatsApp Business için iOS hamlesi!WhatsApp Business için iOS hamlesi!

PAYLAŞ