iOS ve Mac cihazlarında dosya aktarımı nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

iOS ve Mac cihazlarında dosya aktarımı nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-26 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

iOS veya Mac bilgisayar kullanıcıları arasındaysanız hızlı bir dosya paylaşımı yapmak mümkündür. Apple tarafından geliştirilen AirDrop özelliği sayesinde kullanıcılar sahip oldukları fotoğraflarını, videolarını ya da herhangi bir dosyasını bu teknoloji sayesinde hızlı bir şekilde gönderme işlemi yapılabilir. Kullanıcılar kendi cihazları arasında ve içeriği gönderdikleri kişilerin cihazlarında Wi-Fi ve Bluetooth’u açmaları gerekiyor.

Dosya gönderimi yapılacak olan cihazlarda kişisel erişim noktası açıksa kapalı hale getirilmesi gerekiyor. AirDrop özelliğinin Sadece Kişiler'den alacak şeklinde ayarlanmış olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu şekilde ayarlanmışsa ve söz konusu kişinin Kişiler listesinde bulunuyorsanız AirDrop'un çalışması için kişi kartınızda yer alan e-posta adresinizin veya telefon numaranızın yer alması gerekiyor. İçerik göndermek istediğiniz kişinin Kişiler listesinde değilseniz dosyayı alabilmesi için AirDrop'taki alma ayarını Herkes olarak belirlemeniz gerekiyor. 

Google'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli olduGoogle'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli oldu

AirDrop performansı ile dikkat çekiyor

Paylaşım yapmak için ilk olarak uygulamayı açmanız ve Paylaş butonuna tıklamanız gerekiyor. Fotoğraflar uygulamasından bir fotoğraf paylaşmak istiyorsanız parmağınızı sola veya sağa kaydırarak birden fazla seçim yapabilirsiniz. Ardından içeriği paylaşmak istediğiniz AirDrop kullanıcısına dokunun. AirDrop’u kendi Apple cihazlarınız arasında da kullanabilirsiniz. AirDrop iOS cihazlarla birlikte Mac bilgisayarlara da destek veriyor. Bu teknoloji sayesinde dosyalarınızı ilgili cihazlar arasında  paylaşabilirsiniz. 


Samsung cihazlarına özel AirDrop alternatifi veri paylaşım özelliği getiriyor!Samsung cihazlarına özel AirDrop alternatifi veri paylaşım özelliği getiriyor!
Android’in AirDrop’u “Nearby Sharing” 'in beta sürümü yayımlandıAndroid’in AirDrop’u “Nearby Sharing” 'in beta sürümü yayımlandı
AirDrop rakibi: Android Nearby Share kullanıma sunulduAirDrop rakibi: Android Nearby Share kullanıma sunuldu

PAYLAŞ