iOS ve Android'den Facebook'ta Nasıl Canlı Yayın Yapılır? - Haberler - indir.com

iOS ve Android'den Facebook'ta Nasıl Canlı Yayın Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-28 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulamalarına sırayla canlı yayın yapma özellikleri gelmişti. İlk olarak geçtiğimiz yıllarda Twitter'a Periscope isimli ek uygulama kapsamında canlı yayın yapma özelliği gelmişti. Arkasından ise Facebook Live'ı duyurdu ve hemen ardından bir süre sonra Instagram'a hikayeler kapsamında canlı yayın yapma özelliği geldi. Durumlar böyle olurken sizlere bu rehber içeriğimizde hem Android hemde iOS sistemlerde akıllı telefonunuz ile Facebook'ta canlı yayın nasıl yapılır ve yapmak için neler gerekli bunlara bakacağız. Facebook'ta mobil uygulamaya canlı yayın yapma özelliği yaklaşık bir yıldır aktif durumda.

Mobil uygulamasında bulunan canlı yayın yapma özelliği geçtiğimiz günlerde masaüstü versiyonada gelmişti. Artık kullanıcılar haber akışı kısmından Facebook üzerinden canlı yayınlarını masaüstü bilgisayarlarından gerçekleştirebilecekler. Şimdi gelin iOS ve Android platformuna sahip akıllı telefonlar üzerinden Facebook Live yayınları nasıl yapılır bakalım.

iOS ve Android'den Facebook'ta Canlı Yayın Yapmak

Mobil taraflardan önce bilgisayarınız üzerinden canlı yayın yapmak için tarayıcınız üzerinden Facebook'a giriş yapın. Daha sonra Ana sayfa yada profilinize giriş yaparak durum paylaşım ekranında yer alan ek seçenekler bölümünden Live video butonuna tıklayın. Başlatacağınız canlı yayınların kimlerin tarafından gözükmesini istiyorsanız seçin ve Go Live ile canlı yayınınızı başlatın. Canlı yayın sonrasında Facebook zaman tünelinizde yayınıp kalıp kalmayacağını size soracaktır Done yada Delete Video ile bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Android ve İOS tarafından mobil Facebook uygulaması ile canlı yayın yapmak için ise durum güncelleme alanına yerleştirilen Live butonunu kullanabilirsiniz. Live butonuna basınca kamera kısmı açılacak ve yayın başlığı ve izleyici kitlesi gibi durumları seçerek Go Live deyip yayını başlatabilirsiniz. Yayın sırasında End butonu ile yayını sonlandırabilir ve zaman tünelinde paylaşılıp paylaşılmayacağını sizlere soracaktır bu işlemi tamamlayabilirsiniz.





PAYLAŞ