iOS ve Android'de Twitter'ın Harcadığı Boş Alan Nasıl Temizlenir? - Haberler - indir.com

iOS ve Android'de Twitter'ın Harcadığı Boş Alan Nasıl Temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-03 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Android ekosistemini kullanan kullanıcıların bildiği veri birikme ve depolama alanı kaplama gibi durumların çözümlerine göz atacağız. Android kullanıcılarının özellikle 16 GB depolamaya sahip olan cihazlarında kullanıcıların tuttukları veri dosyaları bir hayli fazla olabiliyor. Kullanıcılar verileri temizleselerde, bir süre sonra tekrardan depolama kapasitelerini dolduruyorlar. Sosyal medya uygulamalarından olan Twitter ise hem Android hemde iOS için veri alanı silebilmek adına yeni bir özelliğini devreye sokmuş durumda. Bizde sizlere bu içeriğimizde Twitter'ın kapladığı veri dosyalarını nasıl temizleyebileceğinize bakacağız.

iOS Twitter Depolama Alanı Temizleme

Yoğun bir Twitter kullanıcısı iseniz, bir süre sonra 'Saklama Alanı Azalıyor' şeklinde bir bildirim görebilirsiniz. Twitter uygulamanızı açarak gerekli depolama alanı temizleme işlemlerine başlayalım. Twitter profilinize girin ve oradak 'Ayarlar' sekmesine tıklayın. Gelen seçeneklerden 'Ayarlar ve Gizlilik' kısmını açın ve Genel menüsü adı altında yer alan 'Veri Kullanımı' bölümüne girin.

'Medya depolama alanı' tarafında Twitter'ın geçmişinize yönelik cihazınızda kapladığı veri ve alanları göreceksiniz. Seçeneklerde yer alan 'medya depolama alanı verilerini temizle' seçeneğini seçin. Sonrasında ise 'Temizlendi' uyarısını göreceksiniz ve artık depolama alanınız biraz daha rahatlamış olacaktır.

Android Twitter Depolama Alanı Temizleme

Android tarafında ise 'Ayarlar' menünüze girerek oradan uygulamalar arasından Twitter'ı seçin. 'Uygulama Bilgileri' bölümünde yer alan ' Depolama' seçeneğine girin ve 'Ön belleği temizle' seçeneğine basın. Bu yöntemi ara ara tekrar ederek depolama alanınızda hafıza rahatlığı sağlayabilirsiniz.

 





PAYLAŞ