iOS uygulama izinleri nasıl kontrol edilir? - Haberler - indir.com

iOS uygulama izinleri nasıl kontrol edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-18 09:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Günümüzde mobil uygulamalar kullanıcıların gerekliliği dışında birçok izinler istiyorlar. Kullanıcılar ise uygulamayı sorunsuz kullanabilmek adına bu isteklere erişim izni veriyorlar. Ancak bu izinler neticesinde bu uygulamalardan kötü niyetli olanlar sizin kişisel verilerinizi çalabilir. Bu içeriğimizde ise sizlere iPhone iOS işletim sistemlerde uygulama izinlerini nasıl kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz buna bakacağız. Mobil uygulamalar ihtiyaç doğrultusunda fotoğraf düzenleme, sosyal medya, mesajlaşma ve iletişim gibi birçok kategoride işe yarar servisler olarak karşımıza çıkıyorlar. Ancak bu tarz uygulamalar çoğu zaman cihazdan çok daha fazla izin isteyebiliyor. Bu izinler genellikle albüm, konum, mikrofon ve bazı zamanlar kamera dahi olabiliyor.

New York Times’ta yayınlanmış bir araştırmaya göre en az 75 şirket hava durumu bilgisi almak için kullanıcıların konum bilgisini talep ederek kullanıcıların net konumuna ulaştı. Bu veriler analiz yapmak veya satış yapmak gibi birçok amaçta kullanılabiliyor.

iOS 13.2 ile iPhone 11 modellerinin kameraları artık daha yetenekliiOS 13.2 ile iPhone 11 modellerinin kameraları artık daha yetenekli

iOS’ta Uygulama İzinleri Nasıl Kontrol Edilir?

Sizlerde bu sebeplerden ötürü iOS cihazınızda uygulama izinlerini kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bunun için oldukça basit yöntem bulunuyor.

  • Ayarlar’a girdikten sonra cihazınızda etkin olan tüm izinleri görmek için Gizlilik sekmesine erişin.
  • Burada hangi izine sahip olan uygulamayı görmek istiyorsanız ona dokunun.
  • Daha sonra söz konusu uygulamanın izinlerini görerek devre dışı bırakabilirsiniz.

 iOS’ta konum izinleri nasıl kontrol edilir?

Sadece uygulama izinleri değil söz konusu uygulamanın konum erişiminin olup olmadığına da bakabilirsiniz. Bu sayede uygulamada gezerken sürekli olarak konumunuzu sunmuş olmazsınız. Bunun için ise konum ayar seçeneklerinde Asla, Kullanırken İzin Ver yada Sürekli İzin Ver seçeneklerini göreceksiniz.

  • iPhone cihazınızdan Ayarlar uygulamasına girin
  • Gizlilik sekmesine gelin
  • Konum Servisleri kısmına dokunun
  • Burada hangi uygulamaların konumunuzu ne şekilde kullandığını göreceksiniz. Dilediğiniz gibi değiştirip yada devre dışı bırakabilirsiniz.

iOS’ta hücresel veri kullanımı nasıl kontrol edilir?

Eğer internet paketiniz çok hızlı bir şekilde tükeniyor ise, mobil veri kullanımınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer bir uygulama çok aşırı veri tüketimi gerçekleştiriyor ise o uygulama için mobil veriyi devre dışı bırakabilirsiniz.

  • Bunun için Ayarlar’ı açın
  • Buradan Hücresel sekmesine girin
  • Daha sonra hangi uygulamanın ne kadar internet kullandığını görmek için en aşağı inin
  • Burada gereğinden fazla internet kullandığını düşündüğünüz uygulama var ise devre dışı bırakabilirsiniz.

Yapacağınız bu işlemler ile iPhone cihazınızdaki gizlilik ve gerekli izinleri daha geniş kapsamlı bir şekilde yönetebilirsiniz. Bu ayarlar gizliliğinizi koruyacakken bazı tasarruflarda sağlayacaktır.


WhatsApp iOS kullanıcılarını sevindiren özellikWhatsApp iOS kullanıcılarını sevindiren özellik
iOS 13.2 güncellemesi HomePod'ları kullanılamaz hale getirdiiOS 13.2 güncellemesi HomePod'ları kullanılamaz hale getirdi

PAYLAŞ