iOS, Şarj Tüketiminizi Azaltma Yolları - Haberler - indir.com

iOS, Şarj Tüketiminizi Azaltma Yolları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-11 13:08:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

iOS işletim sistemine sahip iPhone kullanıcıları arayüzün oldukça akıcı ve stabil bir sisteme sahip olduklarını dile getiriyorlar. Ancak iOS’da yer alan hızlı şarj tüketimi problemi birçok kullanıcının baş sorunu olmuş durumda. Fakat her akıllı telefonda olduğu gibi iPhone modellerde de şarjın daha uzun ömürlü gitmesi için yapabileceğiniz bazı adımlar bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde hızlı şarj tüketiminin önüne geçebilmeniz için yapabileceğiniz bazı adımlardan bahsedeceğiz.

iOS Şarj Ömrünü Arttırma Yolları

Koyu Temalı Duvar Kağıtları Kullanın

En Uzun Ömürlü Pile Sahip iPhone Belli OlduEn Uzun Ömürlü Pile Sahip iPhone Belli Oldu

Siyah ve koyu tonlu arka planlar cihazın daha iyi bir şarj ömrü çıkartmasına yardımcı olacaktır. Açık tonlu arka planlar daha fazla şarj tüketimine ihtiyaç duyacaktır. Bunun için iPhone cihazınızda Ayarlar > Duvar Kağıdı seçeneği üzerinden var olan hazır arka planları seçebilir veya galerinizden bir fotoğraf seçebilirsiniz. Ayrıca hareketsiz duvar kağıtları seçmeniz yine şarj ömrünüze olumlu etki edecektir.

True Ton Aktif Etmeyi Unutmayın

iPhone serisi modellerde yer alan gerçek ton (True Tone) özelliği şarj ömrünüzü ciddi şekilde arttıracaktır. Bu özellik ortam ışığına göre parlaklığınızı otomatik olarak ayarlayacaktır. Sürekli bir şekilde en yüksek parlaklıkta cihazınızı kullanmak şarj ömrünüze kötü bir etki edecektir. Bunun için Ayarlar > Ekran menüsüne erişerek burada yer alan True Tone özelliğini aktif edebilirsiniz.

En Uzun Pil Ömürlü iPhone Belli Oldu

Konum Özelliğini Kapatın

Konum özelliği telefonunuzda aktif olduğu zaman cihaz sürekli GPS bağlantısını kullanacak ve konumunuzu tespit edecek. Bu bağlantı kullanımı ise şarj ömrünüzü hızlı bitirmenize sebep olacaktır. Bunun için harita kullanırken veya konum gerektiren bir uygulama kullanırken konumun aktif olma seçeneğini sadece uygulamayı kullanırken olarak seçmeniz gerekiyor. Ayarlar > Gizlilik seçeneğine giriş yaptığınızda Konum servisleri üzerinden hangi uygulama için nasıl bir konum seçeneği izleyeceğinizi seçebilirsiniz.

Düşük Güç Modunu Kullanabilirsiniz

Her akıllı telefonlarda olduğu gibi iOS cihazlarda da düşük güç tüketim modu bulunuyor. Bu düşük güç modunu açtığınız zaman cihaz otomatik olarak parlaklığınızı düşürecektir. Bazı arka plan uygulamaların çalışma frekansı ve hızı düşürülerek bu noktada şarj ömrünüzün daha iyi gitmesine yardımcı olacaksınız. Düşük güç modunu Ayarlar > Pil seçeneklerinden aktif edebilirsiniz. Ayrıca günlük kullanımlarınızda ışığın gerekli olmadığı alanlarda parlaklığınızı yüzde 50 seviyelerinde kullanmak sizler için yeterli olacaktır.

iOS iPhone cihazlarınızda şarj ömrünüzü daha iyi götürebilmek adına yapabileceğiniz bazı adımlardan bahsettik. Yapacağınız bu ayarlar ve detay kullanımlar sayesinde şarj ömrünüz var olan süreden biraz daha iyi gidecektir.


iPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi YayındaiPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi Yayında
Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!
iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?

PAYLAŞ