iOS kullanıcılarının Twitter'dan para kazanacağı özellik sunuldu - Haberler - indir.com

iOS kullanıcılarının Twitter'dan para kazanacağı özellik sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 09:15:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter'dan yeni bir hamle daha geldi. Twitter Bilekli Odalar özelliğini bazı kullanıcıların beğenisine sundu. 

Popüler sosyal medya platformu olarak adından söz ettiren Twitter, "Biletli Odalar" özelliğini adım adım herkese açmaya baladı. Başarılı şirket, Mayıs ayında sesli sohbet özelliği ile ön plana çıkan Clubhouse’a güçlü bir rakip olmuştu. Twitter’ın Spaces özelliği alternatiflerinden daha öne çıkarmak isteyen şirket, son olarak ise maddi kazanç sağlama özelliğini kullanıma sundu. 

Twitter'a Apple ve Google ile giriş yapmak aktif hale geldi!Twitter'a Apple ve Google ile giriş yapmak aktif hale geldi!

Twitter, Biletli Odalar için en bin takipçi gerekli

Şirket, canlı ses özelliği Spaces'te yer alan bazı sunucuların artık Biletli Odalar'a erişimin satışını yapacağının bilgisini verdi. Biletli Odalar'ın başvuruları ilk olarak Haziran ayı içerisinde 18 yaşını geçmiş, son 30 gün içerisinde ise odayı açmış ve en az bin takipçisi olan kullanıcılar tarafından kullanılmasına izin verilecek. 

Twitter temsilci TechCrunch‘a verdiği demeçte, “Halihazırda Biletli Odalar açan kişilerle yakın çalışmaya devam ediyoruz." Şirket, söz konusu bu özelliğin şu ana kadar kaç kişiye sunulduğunu ya da tüm dünyada kullanıcılar için ne zaman açılacağını ise belirtmedi. Şu an için yalnızca iOS cihaz kullanıcıları, özelliğe erişimi olan kişiler tarafından açılan Odalar için bilet satın alabilir. Resmi Twitter Spaces hesabı, Biletli Odalar için şu an için sadece iOS üzerinde test yaptıklarını fakat yakın zaman içerisinde herkesin kullanımına sunma amaçları olduğu aktarıldı. Aynı zamanda Biletli Odalar, Twitter'ı diğer can ses rakiplerinden çok daha farklı bir konuma yerleştirdi. 

Clubhouse ve Instagram, dinleyicilerin konuşmacılara ödül vermelerine veya roket ödüllendirmelerine izin veriyor. Fakat bu uygulamalar önceden bilet satışını etkin hale getirmemiştir. Bunun yanı sıra, Twitter, Biletli Odalar’da içerik hazırlayanların kazançlarından yüzde 3'lük bir kesinti olacağı dile getirildi. Fakat özellik şu an için sadece iOS akıllı cihazlarda bulunduğu için Apple bu noktada yer alıyor. Buna, Apple'ın yüzde 30 uygulama içi satın alma ücreti de ilave edilecek. Bu sebeple de, içerik oluşturucu her bilet satışının sadece yüzde 67’sini elinde görecek. Kısa bir not eklemek gerekirse, bir içerik oluşturucunun Twitter’daki toplam kazancı (takipçiler, odalar vb.) 50 bin doların üzerine çıkarsa, Twitter yüzde 3 komisyonunu yüzde 20’ye yükseltiyor.


Twitter yanlış bilgilerin önüne geçecekTwitter yanlış bilgilerin önüne geçecek
Twitter Fleets özelliğini neden kaldırdığını açıkladı!Twitter Fleets özelliğini neden kaldırdığını açıkladı!
Twitter mavi renginin kullanımını azaltıyorTwitter mavi renginin kullanımını azaltıyor

PAYLAŞ