iOS kullanıcıları Facebook yüzünden uygulamalara giriş yapmadı - Haberler - indir.com

iOS kullanıcıları Facebook yüzünden uygulamalara giriş yapmadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

iOS kullanıcıları dün akşam itibariyle ilginç bir problem yaşamaya başladılar. Öyle ki iPhone ve iPad kullanıcıları Tinder, Spotify ve Pinterest gibi birçok popüler uygulamanın çökmesi ile karşılaştılar. Daha sonra bu söz konusu problemin Facebook’un bir yazılım geliştirme kitinden ötürü kaynaklandığı anlaşıldı. Çoğunluk olarak yapısı gereği stabilite olmasıyla bilinen iOS, dün akşam yaşanan bu ilginç problem ile kullanıcıların uygulamalara girememesine sebep oldu. Tüketici raporlarına göre ise arıza takip platformu olan Downdetector’deki bilgilere göre iOS kullanıcıları bir süre boyunca Spotify, TikTok ve diğer benzeri popüler uygulamalara erişim sağlayamadılar. Tüketici raporlarına göre ise iOS işletim sisteminde yaşanan bu problem Tinder ve Pinterest gibi uygulamaları da etkilemiş oldu.

Facebook problemi diğer uygulamalara erişimi engelledi

iPhone 12 serisinin fiyatı belli olduiPhone 12 serisinin fiyatı belli oldu

Problem kaynağının ne olduğu bilinmezken, kullanıcılar yada geliştiriciler fark etmeden birçok popüler uygulamaya erişim sağlayamadılar. Bazı kullanıcı kitleleri herhangi bir sorun yaşamazken, bazıları uygulamaya giriş bile yapamadı. iOS tarafında yaşanan bu problem bağımsız geliştiricileri de harekete geçirmiş oldu. Öyle ki GitHub’da konuşulmaya başlanan olay kısa sürede tespit edildi ve katkı sağlandı. Buna göre sorunun kaynağı olarak Facebook’un bir problemli SDK’sı olduğu belli oldu. Facebook’a ait bir yazılım geliştirme kitinde yaşanan bu hata ile beraber milyonlarca iOS kullanıcısının onlarca popüler uygulamasına erişim sorunu yaşanmış oldu.

Konu hakkında Facebook sözcüsünden de açıklamalar geldi ve yapılan açıklamalara göre konun Facebook’a ait bir SDK’ndan ötürü kaynaklandığı kabul edildi. Sorunun hızlıca tespit edilip gerekli işlemlerin yapıldığı ve artık problem kalmadığı bildirildi. Facebook sözcüsü konu hakkında iOS kullanıcılarından özür diledi ve milyonlarca iOS kullanıcılarını etkileyen sorun hakkında ilgili SDK’daki sunucu yapılandırma güncellemesinin devre dışı bırakması ile beraber sorun çözülmüş oldu.


Tim Cook'tan iPhone SE hakkında önemli açıklamalarTim Cook'tan iPhone SE hakkında önemli açıklamalar
Google Pixel 4a iPhone SE rakibi olacakGoogle Pixel 4a iPhone SE rakibi olacak

PAYLAŞ