iOS Instagram karanlık mode desteği kazandı - Haberler - indir.com

iOS Instagram karanlık mode desteği kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-08 15:04:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Uzun zamandır gerek teknoloji gündeminde yer alan gerek akıllı cihaz kullanıcılarının dikkatini çeken karanlık mod özelliği, yavaş yavaş birçok platformda kendini göstermeye başladı. Karanlık mod özelliğinin gitgide popüler olması ile beraber uygulama geliştiricileri de bu özelliğe yönelmeye başladı. Bu bağlamda birçok uygulama geliştiricisi karanlık mod desteğini sunması ile beraber Instagram'da kısa bir süre önce karanlık mod özelliğinin beta sürümüne kavuşmuştu. Android'de yapılan bu gelişmenin ardından artık iOS Instagram'da karanlık mod özelliğine kavuştu. Hem sağlık hem de tasarım açısında kullanıcıların beklentilerini karşılayan Karanlık Mod özelliği kısa süre sonra her iki platformda da yer alacak. 

Karanlık mod iOS Instagram'a neler getiriyor?

Instagram'ın karanlık mod özelliği Android platformuna daha önce beta haliyle sunulmuştu. Instagrma'ın karanlık mod özelliği platformun kapkara olması ile yepyeni bir tasarım karşımıza çıktı. Instagram halihazırda zaten dünyanın en popüler platformu ve milyonlarca kullanıcı sayısına sahiptir. Bu başarıya rağmen şirket platformu geliştirmek adına halen çalışmalara devam ediyor. Birçok uygulamada kendini göster*en karanlık mod özelliğinin Instagram'a gelmemesi düşünülemezdi ve beklenen oldu. 

Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?

Bildiğiniz üzere karanlık mod özelliği görsel açıdan farklı gözükmesinin yanı sıra aynı zamanda kullanıcıların göz sağlığı açısından da oldukça faydalı bir özelliktir. iOS Instagram'a gelen karanlık mod özelliği ile kullanıcılar platformda zaman geçirirken gözleri yorulmayacak. Bunların yanı sıra aynı zamanda OLED ekran özelliğine sahip olan akıllı cep telefonlarda karanlık mod özelliği sayesinde güç tasarrufu da yapılacak. Şöyle karanlık mod özelliği sayesinde piksel ışıklarının çoğunun kapalı olması halinde cep telefonunuz Instagram açıkken her zamankinden daha az güç kaybedecek. Bu da şarjınızın daha yavaş bir şekilde tükenmesine sebep olacak. Cep telefonunuzun şarjının her zamankinden hızlı azalmasını isterseniz karanlık mod özelliğini kullanmak çok doğru bir tercih olacak. Fakat burada can sıkıcı bir durum var ki o da bu özelliğin iPhone XR ve iPhone 11 gibi LCD ekran özelliğine sahip olan akıllı cihazlarda pek de mümkün olmayacak. 

Teknolojinin gelişmesi sayesinde akıllı cep telefonları birbirinden farklı fonksiyonel özelliklere sahip olup kullanıcıların beklentilerini karşılamaya yönelik tasarlanıyor. Buna ek olarak ise akıllı cihazlar güncellemeler ile çok daha güçlü özelliklere kavuşuyor. iOS platformunda yer alan Instagram uygulamasına gelen karanlık mod özelliği de kullanım alışkanlıklarınızı daha da profesyonel hale getirmeniz için tasarlandı. Instagram'a gelen karanlık mod özelliğini kapatmak için Instagram içerisinde devre dışı bırakmak için herhangi bir seçenek bulunmuyor. iOS karanlık mod özelliği ile çalışıyorsa Instagram uygulamanız da otomatik olarak karanlık mod özelliği ile çalışacak. Söz konusu bu özellikten faydalanmak için App Store üzerinden Instagram uygulamasını güncellemeniz gerekiyor. Bu sayede Instagram'ınızı karanlık mod özelliği ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Karanlık mod özelliğinin Android platformuna ne zaman geleceği hakkında genüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. fakat bu özelliğin de yakın zaman içerisinde Android'de yer alması bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram grup hikayeleri testi heyecanlandırdıInstagram grup hikayeleri testi heyecanlandırdı
Instagram AR ile ürünleri satın almadan önce deneyebileceksinizInstagram AR ile ürünleri satın almadan önce deneyebileceksiniz
Buffer nihayet Instagram Hikayeler'i zamanlamayı sağlıyorBuffer nihayet Instagram Hikayeler'i zamanlamayı sağlıyor

PAYLAŞ