iOS için A/B Testing aracı Optimizely Tanıtım Videosu - Haberler - indir.com

iOS için A/B Testing aracı Optimizely Tanıtım Videosu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Geliştiricilerin, web sitesi ya da mobil uygulamalarda içerik, görsel ya da fonksiyonel özelliklere yönelik kullanıcı aksiyonlarını ölçümlemek için kullandıkları testing aracı Optimizely, dün itibarıyla iOS uygulamaları üzerinde de kullanılabilir hale geldi.

Optimizely for iOS adıyla geliştiricilere sunulan araç henüz beta aşamasında olmasına rağmen, dünya üzerinde geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen A/B Testing aracı olma unvanına sahip.

Optimizely for iOS

Araç sayesinde geliştiriciler, şu an için renk seçimleri, buton, text ve icon'ların yer değişimleri ve içerikleriyle oynayabiliyorlar. Zaman içerisinde daha fazla özelliğin geleceği bildirilen araç, web siteleri için Google Analytics benzeri kod entegrasyonuna ihtiyaç duymakla beraber mobil entegrasyonu içinde basit bir SDK kullanmakta. 

Geliştiriciler söz konusu SDK'yı bir kere kurduklarında uygulama üzerinde güncelleme yapmadan diledikleri gibi senaryolar yaratarak sonuçları gözlemleme imkanına sahip oluyorlar.

iOS uygulamaları için 'A/B Testing' işlemi yapmak isteyen mevcut Optimizely üyesi iOS geliştiricileri developers.optimizely.com/ios/ adresine girerek hemen testing işlemlerini başlatabilecekleri gibi yayınlanan tanıtım videosunu da aşağıdan izleyebilirler.




iOS için Optimizely Tanıtım Videosu


PAYLAŞ