iOS güncelleme uyarısı nasıl kapatılır? - Haberler - indir.com

iOS güncelleme uyarısı nasıl kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-29 09:41:17
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Eskiden iOS güncellemeleri yapabilmek için iTunes'a ihtiyaç duyuluyordu. Fakat artık iTunes' a ihtiyaç olmadan da güncellemeleri cihaz üzerinden alma imkanı sunuluyor. Kullanıcılar yeni gelen güncellemeyi telefonuna kurduktan sonra gelen yeni özellikleri beğenmeyebiliyor. Yeni gelen güncellemeler, telefonunuzun kasmasına neden olabiliyor ya da bazı kullanıcılar mevcut sürümün kendileri için yeterli olduğunu düşünüp yeni güncellemeye ihtiyaç duymayabiliyor. Hatta yeni güncelleme için gelen bildirimlerden oldukça rahatsız olabiliyor. Kimi kullanıcıları rahatsız eden bu durumu çözmek mümkün. Peki iOS için güncelleme uyarılarını nasıl kapatabilirim diyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor.

iOS güncelleme bildirimlerini kapatma

  1. iOS cihazınızdaki Safari'yi açın.
  2. Safari'nin adres çubuğuna bu GitHub bağlantısını yapıştırın:
  3. Çıkan sayfada sizden bir profil yüklemenizi isteyecek. Adımları izleyerek profili yükleyin.
  4. Cihazınızı yeniden başlatın.
  5. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye gidin ardından yeni güncellemeleri kontrol edin. Cihazınız iOS' un hangi versiyonunda olduğu farketmeksizin güncel olduğu uyarısını alacaksınız. Bu durumun nedeni aslında profilin cihazınızı tvOS beta programına kaydetmesinden meydana geliyor. TvOS ile ilgili güncelleme olsa da cihazınız bu uyarıyı vermeyecektir.

Eğer iOS güncellemelerini tekrar almak istiyorsanız oluşturduğunuz profili silerek cihazınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu sayede iOS güncellemelerini tekrar almaya başlayabilirsiniz.





PAYLAŞ