iOS Cihazlarda iCloud'da Yer Açma İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

iOS Cihazlarda iCloud'da Yer Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-19 17:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihaz kullanıcıların en büyük elbette ki saklama alanının dolması olarak değerlendirilebilir. Videolar, uygulamalar, mesajlar ya da fotoğraflar derken bir de bakmışsınız akıllı cihazınızda herhangi bir veri için boş alam kalmamış. Yeni bir akıllı cihaz aldıysanız yani geçiş ile karşı karşı kaldıysanız ya da cihazınızı sıfırlamak gibi bir durum ile karşı karşı kalmadıysanız akıllı cihazınızda yapılan yedekleme işlemleri, Apple tarafından sunulan saklama alanını yani iCloud'u gereksiz yere doldurmaktadır. Bu da bir süre sonra size sorun yaşatacaktır. Akıllı cihazınızın saklama alanının gereksiz yere dolmasının önüne geçmek için çeşitli yöntemleri değerlendirmek de size kalmış bir durumdur. 

Apple akıllı cihazınızın mobil işletim sistemlerinde fotoğrafları, dosyaları ya da diğer verileri yedekleme yaptığınız iCloud, her Apple kullanıcısı için 5 GB'lik bir alan kadar ücretsiz bir kullanım sunar. Yani cihazınızda 5 GB'lik bir alanı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. iCloud yedeklemeniz aktif ise akıllı cihazınızda yer alan tüm ögeler iCloud'a otomatik olarak yedeklenir. Yapılan iCloud yedeklemesi sebebiyle depolama alanınızın  büyük bir kısmı dolar ve size bir süre sonra sıkıntı çıkarabilir. iCloud depolama alanında yer alan saklama alanında yer açmak için gereksiz dosyaları silmek adına yapmanız gerekenler ise yazımızda yer alıyor. 

iCloud hesabınızdan silinen fotoğrafları bu yöntemle kurtarabilirsiniz!iCloud hesabınızdan silinen fotoğrafları bu yöntemle kurtarabilirsiniz!

iCloud yedeklemeleri iPhone ya da iPad'den nasıl silinir?

iCloud hesabınızda gereksiz olduğunu düşündüğünüz verileri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz. Bu da size kullanım kolaylığı sunacak en önemli faktörlerden biridir. Bu sebeple yazımızda iCloud depolama alanında bulunan gereksiz ögeleri silmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz.Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edin;

- iPhone ya da iPad akıllı cihazlarınızdan Ayarlar menüsüne giriş yapın.

- En üst kısımda yer alan Apple Kimliğine dokunun. Apple kimliğiniz adına kaydolurken girmiş olduğunuz ad, ki bu genellikle sizin adınız olur. 

- Buradan iCloud'a dokunun.

-iCloud'un alt kısmında Depolamayı Yönet seçeneğine dokunun.

-iCloud cihazınızda hangi verilerin ne kadar yer kapladığını bu alandan görüntüleyebilirsiniz. Listelenen alandan Yedekleme olanlara tıklayın.

-Bunu yaptığınızda karşınıza Apple hesabınıza bağlı olan cihazların listesi çıkacaktır. Yedeklemeyi silmek istediğiniz cihazı buradan seçebilirsiniz. 

- İşlemlerinizden sonra açılan pencerenin alt kısmında yer alan ve kırmızı renkte görünen Yedeklemeyi Sil seçeneğine dokunacaksınız. 

- Ekrana gelen balonda Kapat ve Sil seçeneğine dokunmanız gerekiyor.

- Adım adım işlemlerinizi tamamladıktan sonra iCloud depolama alanındaki yedeklemeler silinerek, önemli sayılacak miktarda depolama alanı kullanılabilir şekilde karşınıza çıkacaktır. Akıllı cihazınızda yer alan fotoğrafları, videoları ve bununla beraber aynı zamanda iCloud depolama alanı için depolama kapasitesini artırabilir ve cihazınız kullanılamaz olduğunda verileri de böylelikle kaybetme riskinden kurtulabilirsiniz. 

- iCloud depolama alanında yer alan yedeklemeleri silmek yerine depolama alanınızın kapasitesini de artırabilirsiniz. Fakat bunu yaptığınızda her ay ödeyeceğiniz belli bir miktar ücret vardır. Bu ücretlendirme sistemi sahip olacağınız depolama alanına göre değişkenlik göstermektedir. Tercihler doğrultusunda bu seçenekleri değerlendirmek de elbette ki size kalmış bir durumdur. 



PAYLAŞ