iOS cihazlar için YouTube güncellendi - Haberler - indir.com

iOS cihazlar için YouTube güncellendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-15 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler video izleme platformu olan YouTube’a yenilikler ve iyileştirmeler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise Google tarafından bugün içinde iOS işletim sistemi için YouTube uygulamasına güncelleme sunuldu. Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın App Store gizlilik poiltikalarında güncellemeye gitmesinden sonra Google, YouTube uygulamasını ilk defa güncelledi. Apple’ın geçtiğimiz aylarda App Store gizlilk politikalarını değiştirdiğini sizlere aktarmıştık. App Store’un güncellenen bu gizlilik politikaları daha çok kullanıcılara yarayacağı gözüküyordu. Yapılan güncelleme ile tüm uygulama geliştiricilerine etki etmiş oldu. Artık uygulamalarını iOS platformunda yayınlamak isteyen geliştiriciler, uygulamaların hangi kişisel verileri topladığını ve bunları nasıl kullanacağını App Store’a bildirmek zorunda olacaklar.

App Store’da birçok uygulaması yer alan geliştiricileri yakından ilgilendiren bu noktada gereken işlemler yapıldı ve uygulamalarını App Store’un yeni gizlilik politikasına uyacak şekilde güncellediler. Bazı şirketler bunun için yavaş davranırken, hala güncelleme yapmayan şirketler de bulunuyor. Bunların birisi de Google olarak biliniyor. Hala iOS tarafında güncelleme yapmayan Google cephesinden bugün ilk adım geldi.

Shazam, iOS 14 için widget özelliği kazandıShazam, iOS 14 için widget özelliği kazandı

iOS için YouTube uygulaması güncellendi

Bu sabah gerçekleştirilen güncelleme ile beraber YouTube uygulaması, App Store’un yeni gizlilik politikasına uymaya başlamış oldu. Normalde bir haftada güncelleme alan YouTube’un 7 Aralık 2020 tarihinden beri ilk güncellemesi olması dikkat çekiyor. Diğer yandan Google, hala önemli olan birçok uygulamasını güncellemiş değil. Google’ın App Store’da yer alan ve güncellemediği uygulamaları arasında Google Chrome, Google Maps, Gmaill ve Google Meet gibi isimler yer alıyor.

Ancak Google’ın yeni politikalara uymak adına güncellemelere yakın zamanda başlaması ve tüm cihazlar için sunması bekleniyor. YouTube ile başlayan güncelleme serisinin Google’ın Gmail gibi diğer uygulamaları ile de devam etmesi bekleniyor. Şuan için uygulamalara dair bilinenler bunlardan ibaret durumda.


iOS 14.5 Spotify'ı varsayılan uygulama yapma imkanı sunacakiOS 14.5 Spotify'ı varsayılan uygulama yapma imkanı sunacak
iOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyoriOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyor

PAYLAŞ