iOS cihazlar için Xbox Remote Play yolda - Haberler - indir.com

iOS cihazlar için Xbox Remote Play yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 21:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Xbox oyunlarını Android uygulaması ile mobil cihazlarda oynatmaya yarayan özellik iOS için de yayınlandı. Oyuncuların uzaktan oyun oynamasını sağlayan Remote Play özelliği nihayet beklenen İOS kullanıcıları için de yayınlandı. Ayrıca uygulamaya bu özelliğin yanı sıra farklı özellikler de dahil oldu. Bu hafta içinde Xbox’un Android uygulamasına uzaktan oyun oynama desteği gelmişti. Bu özellik ile bir Xbox One sahibi, konsolunda yüklü olan oyunları mobil cihazına aktarılması ve mobil cihaz üzerinden oynaması mümkün oluyordu.

İlk etapta Xbox’ın Android uygulamasına gelen bu özellik, şimdi ise iOS uygulaması için de yayınlandı. Yayınlanan yeni güncelleme ile beraber uygulamaya birçok yeni özellik dahil olurken, bu özelliklerden birisi de Remote Play oldu.

Borderlands 3, PS5 ve Xbox Series X'e geliyorBorderlands 3, PS5 ve Xbox Series X'e geliyor

Remote Play özelliği Xbox iOS için yayınlandı

Xbox One sahiplerinin uzaktan oyun oynamayabilmelerine imkan tanıyan bu özellik, uzaktaki veri sunucuları vasıtası ile oyun oynatan xCloud’dan biraz daha farklı diyebiliriz. Oyuncuların, Remote Play özelliğinden faydalanabilmeleri için bir Xbox One konsola sahip olmaları ve Xbox ile alakalı telefonlarını Wi-Fi veya veri bağlantısı ile bağlamaları gerekiyor. Remote Play yenliğinin yanı sıra Xbox uygulamasına gelen diğer özellikler arasında Xbox One konsolunu uzaktan çalıştırma, oyun kliplerini veya ekran görüntülerini indirme yada paylaşma, oyunları uzaktan indirme ile silme özelliği getirildi.

iOS uygulamasına gelen bu yeni güncelleme ile beraber bu özelliklerin Kasım ayında çıkış yapan Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarına da taşıyacak. Ancak bu noktada iOS kullanıcıları için kötü bir haber de bulunuyor. Microsoft’un Game Pass uygulamasıyla kullanıcılarına sunmuş olduğu bulut oyun sistemi xCloud, iOS işletim sisteminde desteklenmiyor. Bu servisin iOS’ta bulunmama sebebi olarak ise Apple’ın sağlamış olduğu kısıtlamalar olduğu biliniyor.


Fenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecekFenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecek
Son 5 ayda Xbox Game Pass abone sayısı %50 arttıSon 5 ayda Xbox Game Pass abone sayısı %50 arttı

PAYLAŞ