iOS aile paylaşımı ile kaybolan iPhone nasıl bulunur? - Haberler - indir.com

iOS aile paylaşımı ile kaybolan iPhone nasıl bulunur?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-29 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, iOS işletim sistemi üzerine kurduğu akıllı cep telefonlarını ya da tabletlerini güvene almak adına birçok özellik ile gelişim sağlıyor. Aslına bakılırsa güvenlik Apple için en önemli faktörlerden biridir. Üretici şirket, kullanıcıların akıllı cihazlarına verdiği değeri önemseyerek cihazların güvenlik düzeyini artırmakta geri kalmıyor. Şöyle ki iOS dünyasının en güzel özelliklerinden biri Aile Paylaşım özelliğidir. Aile Paylaşım özelliği ile beraber kullanıcılar ebeveyn denetimi sağlayabilir, kaybolan iPhone cihazlarını bulmakta faydalanabilir, satın alma seçimlerinde bu özelliğe göz atabilir. iPhone kullanıcıları daha birçok durumda Aile Paylaşım özelliğinden faydalanabilir. 

Apple tarafından üretilen akıllı cihazlar için sunulan Aile Paylaşım özelliği, ailenizin en fazla altı üyesinin App Store'dan satın alınan ögeleri, bir iCloud saklama alanı planı da dahil olmak üzere Apple abonelikleri ve hatta diğerler tüm özellikleri, ortak bir Apple Kimliği kullanmadan son derece kolay bir şekilde paylaşılmasına imkan verir. Tüm bunların yanı sıra aynı zamanda belirlenen aile üyelerinin Apple cihazları görebildikleri için, özellikle 18 yaşından küçük üyelerin konum bilgileri sürekli olarak ebeveynlere bildirilir. Bu sayede iPhone kullanan çocuğunuzda aklınız kalmayacaktır. Şöyle ki Aile Yönetimi'ni aktif hale getirmek için aile grubu oluşturmanız gerekiyor. Aile Paylaşım uygulaması üzerinden ailenin büyüklerin ve yönetimi almak isteyen kullanıcılardan biri aile grubunu oluşturabilir ve diğer belirlenen diğer grup üyelerini davet edebilir. Aile üyeleri gruba kaydedildikten sonra Ekran Süresi, App Store ve diğer alanlarda da paylaşımları kolay hale getiriyor. 

iCloud Aile Paylaşımı nasıl açılır?iCloud Aile Paylaşımı nasıl açılır?

Satın alım işlemleri düzenleyici hesaba aktarılırsa, aile üyelerinden herhangi biri bir şey satın almak istediklerinde fatura düzenleyiciye kesilir. Aile Paylaşım uygulamasının buradaki en güzel özelliklerinden biri 18 yaşından küçük olan mobil cihaz kullanımları esnasında ödeme limitlerini belirleyebiliyor olmanızdır. Bu sayede sizin onayınız olmadan, ailenizde çocuklar App Store mağazası üzerinden alışveriş yapamayacaklar. Ebeveynler de bu şekilde kabarık bir fatura ile karşılaşmak durumunda kalmazlar. Fakat bunu yapabilmek için bir çocuk hesabı açmanız şarttır. 

Tüm bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda uygulama ile beraber aile albümü oluşturabilir ve aile üyelerinin bu albümde fotoğraf paylaşmasına izin verebilirsiniz. Bununla beraber aileniz için özel bir takvim oluşturabilir, takvim üzerinde özel etkinlikler hazırlayabilir, notlar paylaşabilir ya da iCloud saklama alanınızı dahi paylaşabilirsiniz. Apple, iPhone akıllı cihazları daha profesyonel düzeye getirmek adına elinden gelen tüm çabayı göstermiş gibi gözüküyor. Yukarıda saydığımız özellikleri elde etmek için üçüncü taraf bir uygulamadan yardım almanız gerekebilir. Fakat iPhone cihazınız varsa ya da tablete sahipseniz Aile Paylaşım özelliğinin sunduğu bu fonksiyonel seçeneklerden faydalanabilirsiniz. Halihazırda son derece gelişmiş düzeyde olan iPhone akıllı cihazlar bu şekilde varsayılan özellikler ile beraber çok daha kullanışlı bir hal alıyor. Bu sayede kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalara sahip olmadan akıllı cihazlarını çok daha verimli bir şekilde kullanmanın keyfini çıkarabiliyorlar. 

 



PAYLAŞ