iOS 8'de Arabanızı Park Ettiğiniz Yeri Bulma Servisi Keşfedildi - Haberler - indir.com

iOS 8'de Arabanızı Park Ettiğiniz Yeri Bulma Servisi Keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Apple'ın WWDC etkinliğinde tanıttığı ve beta sürümünü geliştiricilerin kullanımına sunduğu yeni işletimi iOS 8'in gizli özellikleri keşfedilmeye devam ediyor. Şimdi de iOS 8'de arabanızı park ettiğiniz yeri bulma servisi ortaya çıkarıldı.

Tanıtıldığı gün pek fazla özelliği açıklanmayan iOS 8'deki gizli özellikler, geliştiriciler tarafından test edildikçe gün yüzüne çıkıyor. Geçen günlerde yaptığımız haberle duyurduğumuz iOS 8'in açıklanmayan özellikleri haberimizden sonra hatırlayacağınız üzere işletim sisteminin kredi kartı bilgilerini de otomatik olarak kayıt edebildiğini sizlerle paylaşmıştık.

Bugün gelinen noktada ise iOS 8'in beta sürüm kodlarını kurcalayan bazı geliştiriciler, işletim sisteminin gizemli özellikleri arasında 'arabanızı park ettiğiniz yeri bulma servisi' özelliğini ortaya çıkardılar. Henüz bu özelliğinin sistemin genel kullanıma açıldığında aktif olup olmayacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

iOS 8 Parking PiniOS 8'deki harita fonksiyonu içerisinde 'parking pin' (parketme iğnesi) olarak adlandırılan gizli mor renkli işaret ikonlarıyla belirtilen bu özelliğin, ileride kullanıcıların arabalarını park ettikleri yeri işaretleyerek, kolay bir şekilde bulabilmelerini amaçladığı tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili 9to5Mac sitesinden, Apple'ın iPhone 5S'te bulunan M7 işlemcili hareket sensörünün, arabaların park edilmesini algılaması ve otomatik olarak işaretleme yapması için kullanılabileceğinin mümkün olduğu yönünde bir açıklama geldi. Ayrıca sensörün arabanın duraklaması ya da park etmesi arasındaki fark ile arabanın kapısının kapanmasındaki titreşimleri algılayabileceği de belirtiliyor.

Apple'ın iOS 8'de ortaya çıkarılan bu özelliğiyle ilgili doğruluk payı tartışılabilir ancak bu gibi işlevleri yerine getiren uygulamaların mevcut olduğu düşünüldüğünde ileriki dönemlerde bu özelliğin doğrulanması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Kaynak: http://9to5mac.com/2014/06/09/hidden-ios-8-assets-confirm-apple-working-on-maps-feature-to-find-your-parked-car/




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ