iOS 8 Kamera Uygulamasının Özellikleri (Video) - Haberler - indir.com

iOS 8 Kamera Uygulamasının Özellikleri (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

iOS 8 Beta sürümünün yayınlanmasından sonra WWDC 2014 konferansında bahsedilmeyen ve halen geliştirme çalışmaları devam eden bazı özelliklerde karşımıza çıkmaya başladı. Bu özelliklerden birisi de yenilenen kamera uygulaması.

Oldukça dikkat çekici bazı özelliklere sahip olan iOS 8 kamera uygulamasında, şu an ki iOS sürümünde izin verilmeyen manuel pozlama ayarı aktif hale getirilmiş. Bunun yanında kullanıcıların cihaz ekranı üzerinde diledikleri bir noktaya dokunarak kameranın birden fazla noktaya odaklanmasını sağlayan çok noktalı odaklama özelliği de yine iOS 8'de bulunan kamera yeniliği arasında yer alıyor.

iOS8 Kamera Uygulaması

Ayrıca geliştiriciler için kamera ayarlarına manuel erişim izninin verildiği iOS 8'de geliştiriciler, kameranın ISO, shutter, pozlama ve diyafram gibi pek çok ayarını da değiştirme şansına sahip oluyorlar.

Bir diğer yenilik ise PhotoKit geliştirmesi. Bu geliştirme sayesinde kullanıcılar iOS'da bulunan yerleşik fotoğraflar uygulaması üzerinden üçüncü parti yazılımları kullanabilecekleri gibi popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarını doğrudan fotoğraf uygulaması içerisinden aktif edebilecekler.

Videoları yakalamaya yönelik Time-Lapse ve Slow-Motion videolara olanak sağlayan yeni bir çekim modları da yer alıyor. Bu modlar sayesinde kullanıcılar hızlandırılmış ya da yavaş çekim video kayıtları yapabilecekler.

iOS 8 kamera uygulamasına yeni gelen Time-Lapse modu kullanılarak çekilmiş olan örnek videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.




iOS 8 Time-Lapse Örnek Videosu


PAYLAŞ