iOS 8 ile Gelen Yenilikler - Haberler - indir.com

iOS 8 ile Gelen Yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Apple'ın WWDC 14 etkinliğinde önümüzdeki sonbaharda iPhone ve iPad'ler için sunulması beklenen iOS 8'e gelecek olan yenilikleri haberimizde bulabilirsiniz.

Yeni iOS sürümünün özellikleri arasında sağlık işlevlerini bir araya getirecek olan HealthKit ve uyarı merkezindeki yenilikler dikkat çekiyor. Sağlık ve fitness uygulamalarının bir araya getirildiği HealthKit, kullanıcıların sağlık bilgilerini içeren bir veri deposu olarak karşımıza çıkacağı gibi Health uygulaması ise Apple'a göre günlük etkinliklerinizi toplayabilen ayrı bir uygulama olarak cihazlardaki yerini alacak.

Ayrıca şimdilik iOS 7'ye benzeyen bir tasarımla geleceği açıklanan iOS 8'in, en dikkat çeken özellikleri arasında yer alan bildirimlerin, kilit ekranı ya da herhangi bir uygulama aktifken cevaplanabilmesi.

iOS 8 ile gelecek olan yenilikleri sıralayacak olursak;

- Cihaza gelen bildirimlere hızlı cevap ile dönülebilecek. Örneğin; Facebook üzerinden gelen bildirimi, herhangi bir uygulamayı kullanırken Facebook uygulamasını açmadan yorum yapılabilecek veya beğenilebilecek.

- E-posta uygulamalarından çıkmadan ajandaya etkinlik eklenebilecek.

- Aktif uygulamalar görünümüne gelindiğinde uygulamalar tarafında favori kişiler görülebilecek ve hızlı bir şekilde iletişim kurulabilecek.

- E-posta iletileri tek sürükleme ile işaretlenebilecek ya da kullanıcı isteğine göre silinebilecek.

iOS 8 QuickType

- iOS 8 ile gelecek olan klavye uygulaması 'QuickType' yapay bir zekaya sahip olacak. Bu sayede de yazılan kelimeler tahmin edilerek kullanıcıya öneriler sunulacak. Ancak bu özellik şimdilik Türkçe dil desteği barındırmıyor.

- Grup mesajlaşma özelliğinin de geldiği iOS 8'de kullanıcılar gruplara yeni kişi ekleyip çıkarabilecekleri gibi konuşmadan ayrılabilecek, bildirimleri susturabilecek ve konumlarını paylaşabilecekler.

- Mesaj uygulaması üzerinden sesli mesaj göndermek mümkün olacak. 'Tap to Talk' adı verilen özellikle birlikte sesler yazıya dönüştürülerek yazılı mesaj halinde gönderilebileceği gibi video mesajları da gönderilebilecek. Ayrıca bu mesajlar kullanıcı isteğine göre kendini yok edebilir bir şekilde ayarlanabilecek.

- iCloud Drive diğer uygulamalarla bağlantılı bir şekilde çalışacak ve uygulamalar ortak dosyalar üzerinde işlem yapabilecek.

iOS 8 Family Sharing

- iOS 8 ile gelecek olan Aile Paylaşımı (Family Share) uygulaması sayesinde çocukların izinsiz uygulama satın almasının önüne geçilebilecek. Bu uygulamaya 6 kişiye kadar kullanıcı eklenebilecek.

- Tüm cihazlarda yer alan fotoğraf albümleri ortak bağlamda kullanılabileceği gibi fotoğraflara iCloud aracılığıyla tüm cihazlardan erişim sağlanabilecek. Ayrıca albüm içerisinde zaman, albüm ismi gibi arama seçeneklerine göre arama yapılabilecek.

- Shazam ile uyumlu hale gelen sesli asistan Siri, kullanıcıların dinledikleri şarkıyı veya izledikleri programı tanıyabilmelerine imkan tanıyacak.

- İlgili aramalarla daha faydalı bir hale gelecek olan Apple Store'daki 'Editörün Seçimi' olarak seçilen uygulamalar kullanıcı tarafından özel olarak belirtilebilecek.

iOS 8 TestFlight

- Geliştiriciler içinde bazı yeniliklerin geleceği iOS 8 ile birlikte daha önce satın alınan TestFlight'ın test sürümü geliştiricilere sunulacak. 

- Yenilecek olan App Store SDK'sı geliştiricilere 4000 yeni API'yi de beraberinde getirecek.

- Uygulamalarını bildirim ekranına 'Extensibility' özelliğiyle ekleyebilecek olan geliştiriciler, bildirim merkezi için eklenti tasarlayabilecekleri gibi uygulamalar arası etkileşimi de mümkün hale getirebilecekler.

- Apple'ın ev içi uygulamalarının kullanılmasını sağlayacak olan HomeKit gelecek.

- Objective-C programlama dili yerine Apple tarafından geliştirilen yeni programa dili Swift gelecek. Geliştiriciler yeni programlama diliyle ilgili çeşitli yardımcı araç ve dökümanlardan faydalanabilecekler.

iOS 8 BETA

Beta olarak bugünden itibaren indirmeye sunulan iOS 8, iPhone 4S üzeri, iPhone Touch 5'nci nesil, iPad 2 Retina ekran, iPad Air, iPad mini retina ekran cihazlarını destekliyor. Ancak BETA sürümü cihazınıza yüklemeniz için geliştirici hesabınızın olması gerekiyor.





PAYLAŞ