iOS 16'da olması beklenen muhtemel 5 özellik - Haberler - indir.com

iOS 16'da olması beklenen muhtemel 5 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 15:00:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple, iOS 15'in ilk açık beta sürümü kısa bir süre önce yayınlandı. iOS 15'in kararlı sürümünün yayınlanmasına daha uzun bir süre olmasına rağmen iOS 16 için konsept özellikler şimdiden belli olmaya başladı. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, şu an için mobil işletim sistemi iOS en güncel sürümü olan iOS 15'i bile yayınlamamış olabilir. Fakat bu, gelecek yıl duyurulacak ve kullanıcıların hizmetine sunacak iOS 16'dan beklentileri daha şimdiden sıralamak adına engel değildir. Elde edilen bilgilere göre Apple'ın iOS 15'te üzerinde çalışmış olduğu özelliklerden de ilham alınarak iOS 16'da gelebilecek düşüncesine göre hazırlandı. 9to5Mac tarafından aktarılan iOS 16 konsepti, kullanıcılar için benzersiz ya da devrimsel özelliklere sahip değildir. Bunun yerine ise şu an için halihazırda bulunan özellikler üzerinde iyileştirme ya da değiştirmesi ile beraber daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulması bekleniyor. 

iPhone'lar iOS 14.6 ile daha da hızlanıyoriPhone'lar iOS 14.6 ile daha da hızlanıyor

Etkileşimli widgetlar

Etkileşimli olan widget özelliği, uygulamaların belirli özelliklerini uygulamayı açmaya bile gerek olmadan kullanabilir. Örnek vermek gerekirse, ekran görüntülerinden yola çıkıldığında görüleceği üzere akıllı cep telefonunuzun ana ekranı açıkken sesli notları kaydedebilirsiniz. Ya da yine ana ekranda bulunurken HomeKit uygulamasının widgeti üzerinden shane değişikliği yapabilirsiniz. 

Handoff ve Siri ile AirPlay

Handoff ve Siri ile AirPlay, sadece basit bir Siri komutu ile medyaları istediğiniz şekilde cihazda oynamanıza izin veriliyor. Örnek vermek gerekirse, "Hey Siri, bunu AirPods'ta çal" diyerek istediğiniz şarkının yalnızca AirPods'ta çalınmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulama kitaplığı için ana ekran düğmesi

Uygulama kitaplığı adlı özellik kullanıcılar tarafından beğenilmiş olsa da ulaşmanın biraz zor olduğu  bir gerçektir. Apple, ana ekrandaki dock'ın üzerine uygulama kitaplığı için bir kısayol ekleme, erişimi çok daha kolay bir hale getirebilir. 

Odak modu geçişleri

Halihazırda bulunan iOS sürümlerinde kilit ekranını sola kaydırarak kameraya ulaşılıyor. Ancak buna rağmen Apple, ekranın sağ alt köşesinde bir kamera kısayolu koymaya devam ediyor. iOS 16 ile beraber bu kamera kısayolu yerini odak modları arasında kolay bir geçiş kısayoluna bırakabilir. 

Arka plan sesleri uygulaması

Dışarıdan gelen görüntüleri maskeleyen, kullanıcılara rahatlatıcı sesler sunan uygulamalar App Store platformunda oldukça popülerdir. Apple, 'arka plan sesleri' uygulaması ile bu konuda kendi çözümünü sunabilir. Esasına bakmak gerekirse benzer bir özellik Apple'ın erişilebilirlik ayarlarında zaten bulunuyor. Tek yapması gereken bu özellikleri keşfederek kullanmaya başlamak. Yeni özellikler ile beraber kullanıcıların deneyimi daha da profesyonel hale getirilmeye çalışılıyor. Her bir özelliğin kendi içerisinde farklı görevleri vardır. 


iOS 14.6 kullanıcıları pil tüketiminden şikayetçiiOS 14.6 kullanıcıları pil tüketiminden şikayetçi
iOS 15 ve iPadOS 15 resmen duyuruldu!iOS 15 ve iPadOS 15 resmen duyuruldu!
iOS 15 alacak iPhone modelleri duyurulduiOS 15 alacak iPhone modelleri duyuruldu

PAYLAŞ