iOS 15'te Siri Bazı  Yeteneklerini Kaybediyor - Haberler - indir.com

iOS 15'te Siri Bazı  Yeteneklerini Kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-01 13:00:09
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

iOS 15 ile birlikte Siri üzerinde yeni değişimler yaşanıyor. Siri için yapılan son güncellemelerde, uygulamanın bazı komutları kaybettiği görüldü.

Apple tarafından Çarşamba günü piyasaya sunulan iOS 15 son sürümü, bir dizi yenilikler getirdi. Güncelleme ile birlikte yapılan son güncellemelerde, yeni testler ile birlikte değişimler de bir bir ortaya çıkmaya başladı. Yapılan son kontrollere göre iOS 15 ile birlikte Siri için kapsamlı yenilikler getirildi. Bu yeniliklerde ise bazı özelliklerin kullanılmayacağı görüldü.

Siri Apple'ın etkinlik tarihini ağzından kaçırdıSiri Apple'ın etkinlik tarihini ağzından kaçırdı

iOS 15 İle Birlikte Siri’de Neler Değişti?

iOS 15 ile birlikte yaşanacak en büyük değişimlerden birisi Siri için geliştirilen araçlar üzerinde yaşanacak. Yapılacak değişimler sonrasında özellikle Siri üzerinden çalışan üçüncü taraf uygulamalarının büyük bir bölümü kullanım dışı kalacak. Kullanıcılar araç paylaşım uygulamalarından rezervasyon yaptırma, sürüş durumunun kontrol edilmesi ya da geri bildirim gibi pek çok özellikten yeni versiyon ile birlikte mahrum kalacak. Yeni değişimlerden etkilenecek en büyük sektör araç paylaşım uygulamaları olacak. Bu sistemlere yönelik yapılan değişimler, iOS 15 ile birlikte kullanıma sunulacak ve kullanıcılar komutlar ile basit bir şekilde yapabildiği işleri elle yapmak zorunda kalacak.

iOS platformunda en çok kullanılan uygulamaların başında gelen CarPlay, bu sistemden en çok etkilenen uygulamalardan birisi olacak. Bu nedenle de kullanıcılar radyo istasyonu ayarlama gibi pek çok fonksiyonu yapması mümkün olmayacak.

Listede Başka Neler Var?

Kullanıcılar yeni versiyon ile birlikte liste yapma ve not alma konusunda da pek çok kısıtlama yaşayacak. Siri entegrasyonu ortadan kaldırılacak bu tip uygulamalarda, kullanıcılar Siri yardımı ile herhangi bir şekilde not alamayacak, görev listesi oluşturamayacak, görev listesinden herhangi bir görevi silemeyecek.  Yaşanacak tüm bu değişimler ile birlikte Apple tarafından neden böyle3 bir adımın atıldığı da merak edilmeye başlandı. Ancak Apple, iOS 15 ile birlikte getirdiği mevcut özelliklere yönelik herhangi bir detay paylaşmadı ve soruları yanıtsız bıraktı. Uzmanlar tarafından yapılan tahminlerde ise Apple’ın üçüncü taraf uygulamalar yerine birinci taraf uygulamaları ön plana almak için böyle bir değişim yapabileceği belirtildi. API sistemlerine yönelik yapılacak müdahale sonrasında Siri kullanımları ve üçüncü taraf uygulamalar için süreç biraz zorlayıcı görünüyor.



PAYLAŞ