iOS 15'de Gece Modu Yenileniyor - Haberler - indir.com

iOS 15'de Gece Modu Yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone 11 ile birlikte kullanıcılara gece modu desteği sunmaya başlayan Apple, en çok şikayet eden özelliği yeni sürüm ile birlikte ortadan kaldıracak.

Gece modu, kullanıcıların daha az ışık olduğunda etkili sonuçlar vermesi için geliştirildi ve çoğu kişi tarafından da tercih ediliyor. Gece modu Apple tarafından ilk olarak iPhone 11 modelleri ile birlikte tanıtılmıştı. Tanıtımından bugüne kadarki süreç içerisinde pek çok farklı değişiklik yapılmış olmasına karşın kullanıcıları en çok rahatsız eden özellikte herhangi bir yenilik yapılmamıştı. Yeni versiyon ile birlikte bu konuda kapsamlı bir yeniliğe gidilmesi planlanıyor.

Apple Gece Modunda Değişikliğe Gidecek!

Konu ile ilgili edinilen bilgilerde özellikle gece modu ile çekilen fotoğraflarda çoğu zaman iyi bir sonucun alınamaması, kullanıcıların şikayet ettiği önemli detaylardan birisiydi. Bu nedenle de çoğu zaman kullanıcıların kullanmak istese dahaki kullanamadığı bu özelliği her seferinde kapatması gerekiyordu. Bu uğraştırıcı çekimler için Apple tarafından yeni bir güncelleme yapılması bekleniyordu. Ancak yeni bir güncelleme ya da yenilik getirmeyen Apple, bu konuda iOS 15 ile birlikte mevcut sorunu çözeceğini duyurdu. Gece modu otomatik bir şekilde açık olduğu gibi kullanıcıların her fotoğraf çekme aşamasında da özelliği kapatmasını gerektiriyordu. Güncellemede Apple bu duruma müdahale edecek.

Artık Manuel Açılıp Kapatılabilecek!

iOS 15 ile birlikte gece modunda yapılacak olan değişiklik, kullanıcıların kalıcı bir şekilde gece modunu devre dışı bırakmasını sağlayacak. Böylece kullanıcılar gece modunu kullanmak istemediğinde sürekli olarak otomatik bir şekilde bu özelliğin açılmasını engelleyecek ve her fotoğraf ya da video çekimi öncesinde gece modunu kapatmak zorunda kalmayacak. Gece modunda fotoğraf çekmek isteyen kullanıcılar manuel olarak bu özelliği etkin hale getirdikten sonra fotoğraf çekebilecek. Bu bakımdan iOS 15 ile birlikte kullanıcılara Apple'ın getirdiği zorunluluk sunulmayacak ve kararın kullanıcılar tarafından verilmesi sağlanacak.

Çok küçük bir yenilik ile Apple'ın bunu yapabilecek olmasına karşın bugüne kadar çözümün geciktirilmiş olması, yenilik duyulduktan sonra kullanıcıların bazılarından tepki çekti. 

Yeni Özellik Nasıl Kullanılacak?

Kullanıcılar, çekim için gece modunu kapalı konuma getirdiğinde artık gece modu özelliği tamamen devre dışı kalacak. Gece modunun kullanılması gerektiğinde ise kullanıcıların özelliği manuel olarak yeniden açmaları gerekecek.





PAYLAŞ