iOS 15 sonrasında para iadeleri geliştiricilerin elinde - Haberler - indir.com

iOS 15 sonrasında para iadeleri geliştiricilerin elinde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz gün başlayan WWDC 2021 etkinliğinde geliştiricilerin uygulama içi araçlarla gerçekleştirilen geri ödemeler konusunda artık daha fazla kontrole sahip olacağı açıklandı.

Apple WWDC 2021 etkinliğini 7 Haziran’da başlattı. Senenin başından beri merakla beklenen etkinlikte pek çok yeni konu başlığı var. Bunlardan biri de geliştiricilerin çok yakında uygulama içi araçları kullanarak para iadelerini yönetebilme imkanına ve iOS 15 kullanarak yeni API'lere erişebilme olanağına sahip olacak olmaları.

Apple yeni kablosuz şarj teknolojisini deniyorApple yeni kablosuz şarj teknolojisini deniyor


Apple daha önce yayımladığı iOS 14 ve önceki sürümlerde, uygulama işlemleri için geri ödemelerin sadece tüm detaylarıyla kontrol etmeye çalışarak hem geliştiriciler için, hem de müşteriler için sıkıntılı bir dönem yaşanmasına neden olmuştu. Bu durumu değiştirmek isteyen şirket önümüzdeki aylarda yayımlanacak olan iOS 15' ile birlikte geliştiricilere geri ödeme sürecinde çok daha fazla kontrol imkanı sunacak.

Yapılan açıklamalara ve yayımlanan geliştirici belgelerine göre Apple artık geliştiricilerin kullanıcıları geri ödeme iş akışına yönlendirmesine imkan sunarak geri ödeme sürecini iki taraf için de daha kolay hale getirecek.

Apple Music yenilendi: İşte yenilikler
Geliştiriciler de satın alma konusundaki sorunlarını ele almak için uygulamalarına özel bir bölüm ekleyebilecekler. Bu bölüm sayesinde geri ödeme de dahil olmak üzere sorunlar hakkında en iyi çözümü bulabilmek için kullanıcılara bir dizi soru yöneltilecek ve gelen yanıtlar doğrultusunda sorunlara çözüm aranacak.

Kullanıcıların geri ödeme seçeneğini seçmesi durumunda ise Apple geri ödeme iş akışını resmi olarak başlatacak. Uygulamalara eklenecek bu bölümüm süreci kolaylaştırması ve geliştiricinin açıklama yükünü ortadan kaldırması bekleniyor.

Şirket, geri ödeme ve abonelik kontrolü için belirli özelliklere ve özel erişime sahip bir geliştirici alt grubuna da sahip olduğunu açıklamasında kabul etti. Apple bazı yeni özellikleri ve araçları küçük geliştirici gruplarında da test etmeye başladı.

 


Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?
Apple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyorApple, iCloud Private Relay ile gizliliği artırıyor

PAYLAŞ