iOS 15 için geri sayım başladı - Haberler - indir.com

iOS 15 için geri sayım başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-30 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple'ın hazırladığı yeni iOS 15 güncellemesi ortaya çıktı. iPhone akıllı cihaz modellerini yenilemesi beklenen bu yeni güncelleme ile ilgili bilgiler için haberimize devam edebilirsiniz.

2021 yılının ilk çeyreğinin bitmesine oldukça az bir zaman kaldı. Fakat Apple'ın bir sonraki etkinliği ile ilgili olarak henüz herhangi bir bilgi açıklanmadı. Normal şartlar altında WWDC için bu ay bir tarih verilirdi. Fakat Apple göründüğü üzere farklı planlar kuruyor. Bu sebeple de iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, watchOS 8 ve tvOS 15'in tanıtımı gecikebilir.

Eski iPhone modelleri iOS 15 güncellemesi almayabilirEski iPhone modelleri iOS 15 güncellemesi almayabilir

iOS 15 çok yakın zamanda gelebilir

Bugün içerisinde sürpriz bir şekilde iOS 15 ve macOS isimleri Apple Webkit'ten aktarılan bilgiler sayesinde doğrulanmış oldu. 9to5Mac çalışanları, Apple WebKit motorundaki belirli dizeleri keşfettikten sonra gelecek olan bu yazılım sürümleri hakkında kanıt buldukları dile getirildi. WWDC 21 etkinliğinde tanıtılacak olan iOS 15 ve diğer yazılımlar için gün sayıldığını söylemek mümkündür. Eğer bir aksaklık olmasa bu etkinlik Haziran ayı içerisinde düzenlenecek. Etkinlik sonrası Beta sürecine başlayacak olan Apple, yeni güncellemelerin mevcut durumlarını Eylül-Ekim aylarında yayınlayacak. 

iOS 15, yeni mobil işletim sistemi son sürüme göre çok daha etkili iyileştirmeler getirecek. Apple, Widget özelliğinin kullanılabilirliğini daha etkin özelliklerle genişletecek. Aynı zamanda, kullanıcıların tercihlerine göre değiştirebilecek varsayılan uygulamaların sayısı da artacak. Aynı zamanda her zaman açık ekran özelliğinin iOS 15 ile gelmesi muhtemel olarak görülüyor. macOS kısmına değinmek gerekirse, Apple'ın macOS Big Sur halefinin macOS 12 olarak adlandırılacak olması da oldukça ilginç olacak gibi gözüküyor. Apple bilindiği gibi bu zaman kadar hep ara sürümler kullanırdı. Geçmiş dönemlerde 10.1 ve 11.2 gibi giden bu kod isimler artık 12, 13, 14.. şeklinde gidecek gibi görünüyor. Aynı iOS mantığı şeklinde kullanılabilecek.

macOS 11, Apple’ın ilk ARM tabanlı yonga seti olan Apple M11 için son derece önemli değişiklikleri içerecek. Artık işletim sistemi, ARM tabanlı olan uygulamalar için kapsamlı bir destek sunuyor ve hatta geliştiricilerin belirli iPadOS uygulamalarını bilgi işlem platformuna taşımasına izin veriyor. Yeni macOS sürümünün iki platform arasında bu çapraz uyumluluğu daha da sağlamasını ve geliştiricilere Mac'ler için ARM  tabanlı olan uygulamalar geliştirmeleri için daha da fazla teşvik edilmesi bekleniyor. iOS 15 güncellemesi hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde konu ile ilgili olara daha derin bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Aynı zamanda güncellemeyle gelecek olan yeniliklerde daha profesyonel bir deneyim sunacak. 

 


iOS 15 alacak olan telefonlar belli olduiOS 15 alacak olan telefonlar belli oldu
iOS 15 güncellemesi alacak iPhone modelleriiOS 15 güncellemesi alacak iPhone modelleri
iOS 15 alacak olan iPhone'lar belli olduiOS 15 alacak olan iPhone'lar belli oldu

PAYLAŞ