iOS 15 her telefonda tam kapasite kullanılamayacak - Haberler - indir.com

iOS 15 her telefonda tam kapasite kullanılamayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

iOS 15 pek çok eski iPhone modelinde kullanılacak olsa da her yıl eklenecek yeni özellikler eski modellerde kullanılamayabilir.

Özellikle iOS 14 çalıştıran telefonların büyük bir bölümüne 15. sürüm güncelleme olarak sunulmaya başlandı. Kullanıcılar yeni telefonlarında sorunsuz ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın versiyon yükseltme yapma şansına sahip olsa da iPhone 6S ve iPhone 6S Plus gibi modellerde tüm iOS 15 özellikleri kullanılamayacak. Bazı özellikleri kapsayan bu kısıtlamanın asıl nedeni ise getirilen gereksinimler. 

iOS 15 ve iPadOS 15 açık betası kullanıma sunulduiOS 15 ve iPadOS 15 açık betası kullanıma sunuldu

iPhone 15 için ön plana çıkan gereksinimler neler?

iOS 15 ile birlikte dikkat çeken en büyük yenilik, işlemci konusundaki minimum kriter. Resmi açıklamalara göre kullanıcıların pek çok özelliği kullanabilmesi adına minimum A12 Bionic çip ve daha üst bir donanıma sahip olması gerekiyor. Bu donanım ise 2018 yılında piyasaya sunulduğundan dolayı 2018 yılı öncesinde piyasaya sunulan telefonlar, iOS 15’in bazı özelliklerini kullanamayacak. Bu durum eski model iPhonelara sahip olanlar için can sıkıcı olabilir. Ancak Apple kullanıcılarının her zaman en yeni modellerini kullanmasını istediğinden dolayı bu tip farklılıklar normal kabul edilebilir. Ayrıca yeni özelliklerin tüm modellerde desteklenmemesi, teknolojik açıdan da pek mümkün değil.

iOS 15’te hangi özelliklerde kısıtlama yaşanacak?

iOS 15 için yapılan incelemelerde özellikle eski modellere sahip kullanıcıların yaşayacağı bazı kısıtlamalar şöyle;

Kullanıcılar portre modunda fotoğraf çekmek istediğinde ön planda sadece tek bir nesne kamera tarafından algılanacak. Bu nedenle portre modunda çoklu bir odak noktası isteyenler, eski modellerde bunu yapamayacak.

Eski modeller uzamsal ses özelliğini kullanamayacak. 

iPhone modellerinde yer alan Apple haritalar programı yeni geliştirilen AR görünüm özelliğine sahip. Ancak üç boyutlu özel bir görünüm olan yeni teknoloji, eski modeller ile uyumlu değil. Haritalarda şehirlerdeki yollar, ağaçlar ve önemli noktalar ayrıntılı bir şekilde belirtilecek. Ancak bu özellikler için de yine daha güçlü bir işlemcinin kullanılması gerekiyor.

Kilit açma desteğine sahip olan iOS 15, oda kapıları, araç kapıları gibi pek çok farklı kapı kilidinin açılmasında kullanılabiliyor. Ancak güvenlik üst düzeyde tutulduğu mevcut özellik eski cihazlarda desteklenmiyor. 

Belirtilen özelliklerin dışında çevrimdışı Siri kullanma, Siri’yi kişiselleştirme ve daha hızlı Siri deneyimi de sadece yeni modellerde kullanılabilecek. 



PAYLAŞ