iOS 15 hakkında ilk sızıntılar - Haberler - indir.com

iOS 15 hakkında ilk sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-24 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bloomberg kaynaklı haberlere göre Apple’ın yeni iOS 15 işletim sistemi hakkında bazı yeni detaylar bulunuyor. Yeni iOS 15 ile beraber kilit ekranı, bildirimler ve gizlilik özelliklerinde bazı önemli yenilikler göreceğiz. Diğer yandan iPad ana ekranının da yeni bir tasarım ile güncelleneceği söyleniyor. Apple, geçtiğimiz günlerde son lansman etkinliğini gerçekleştirdi ve yeni iPad Pro, iMac ile beraber bazı yeni ürünlerini tanıtmıştı. Bu tanıtımlar ile beraber önümüzdeki Apple etkinliği olan WWDC kapsamında tanıtılacak olan iOS 15 merakla bekleniyor. Henüz Apple’ın mobil işletim sistemi hakkında fazla bir sızıntı olmazken, Bloomberg’den Mark Gurman, iOS 15 hakkında bazı bilgiler yayınladı. Buna göre iOS 15 ile berabere iPad için yeniden tasarlanmış bir ana ekran, bildirimleri gösterme biçiminde birtakım yenilikler, güncellenmiş bir kilit ekranı ve amiral gemisi modeller için yeni gizlilik özellikleri temel olarak yenilenecek.

Apple, iMessage’i WhatsApp’a rakip yapabilir

iOS konum servisleri nasıl gizlenir?iOS konum servisleri nasıl gizlenir?

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, yeni bir bildirim geldiğinde telefonun bildirim sesi çıkarması yada çıkarmaması için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcılara yeni bir seçenek sunacak olan iOS 15 ile kullanıcının araba kullanmak, çalışmak yada uyumak gibi müsait olmadığı anlara cihaza bildirmesi, bu sayede bildirimleri sessize almasını sağlamış olacak. Bu seçenekler ise Kontrol Merkezi’nden hızlı ayarlar olarak yönetilebilecek. Ayrıca iOS 15’in yeni özelliği ile duruma bağlı olarak mesajlara otomatik yanıt verme seçeneği de bulunacak.

iOS 15 hakkında aktarılanlara göre Apple’ın iMessage’in WhatsApp’a karşı rakip olabilmesi için geliştirmeler yapılacak. Diğer yandan tüm uygulama çekmecesini widgetlar ile değiştiren bir widget yükseltmesi üzerinde çalıştığı da bildiriliyor. Bakalım yeni iOS 15 güncellemesi ile kullanıcılara ne gibi avantajlı yenilikler ve özellikler sunulacak göreceğiz.


Xbox Cloud şimdi iOS ve PC platformlarında!Xbox Cloud şimdi iOS ve PC platformlarında!
iOS 14.5 yayınlandı, işte yeni özellikleriOS 14.5 yayınlandı, işte yeni özellikler

PAYLAŞ