IOS 15,

IOS 15, "Face ID" güvenliğini daha da arttırıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 11:55:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bugün piyasaya sürülen iOS 15 ve iPadOS 15 güncellemeleri, Face ID için geliştirilmiş sahteciliğe karşı koruma modelleri ekleyerek iPhone X ve sonraki sürümleri ile iPad Pro modellerinde yüz tanıma güvenliğini daha da iyileştirecek.

ABD merkezli teknoloji debinin güncellemeler için yayımlamış olduğu güvenlik destek belgesine göre, bir Face ID 'iPhone' kilidinin açılması noktasında ve 'iPhone'un sahibi gibi görünecek şekilde oluşturulmuş bir 3D model kullanılarak kimliğinin doğrulanmasına izin verebilecek bir Face ID güvenlik açığı vardı. Bir süredir bu açığı kapatmaya çalışan şirket ise sonunda bir yöntem bulmuşa benziyor.

Google'dan iOS 15 güncellemesiGoogle'dan iOS 15 güncellemesi

iOS 15, sonradan dahil olacak 7 özellik

Apple, ‌iPhone‌ X, iPhone XR, ‌iPhone‌ XS serisi, iPhone 11 serisi, iPhone 12 serisi, ‌iPad Pro‌ (11 inç) ve ‌iPad Pro‌ (3. nesil)’da bulunan Face ID özelliğindeki iyileştirmelerle bu sorunun ortadan kalkacağını söylüyor. Bunun yanı sıra ‌iOS 15‌ güncellemesine dahil edilmiş bir dizi başka güvenlik düzeltmeleri de var. Ancak açıklardan hiçbirinin bugüne dek kötü amaçla kullanılmadığının da altını çizmek de fayda var.

Keşfedilen bir diğer güvenlik açığı ise bir uygulamanın Neural Engine'e sahip cihazlarda sistem ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütmesine izin verebilecek bir sorundu. Mevcut bir CoreML hatası, saldırganların uygulamanın beklenmedik şekilde sonlandırılmasına veya rastgele kod yürütülmesine neden olmasına neden olabilirdi.

Şirket yayımladığı güvenlik belgesinde FontParser, Preferences, Siri, WebKit ve WiFi ile ilgili sorunları da ele aldı. Yeni yazılım güncellemesiyle birlikte tüm açıkların kapatıldığını söyleyen şirket kullanıcılarına cihazlarını güncellemelerini öneriyor. Eğer hala iOS 15’e çekimser bakıyorsanız aldığınız riskleri bir kez daha gözden geçirmenizi öneririz.



PAYLAŞ