iOS 15 beta 6 yayınlandı! Yeni özellikler geldi - Haberler - indir.com

iOS 15 beta 6 yayınlandı! Yeni özellikler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple, iOS 15 ve iPadOS 15 beta 6 sürümleri yayınlandı. Akıllı cep telefonlarda bulunan önemli hataları düzeltirken, beklenen bir özellik için de erteleme yapıldı. 

Eylül ayı içerisindeki Apple etkinliğinin ardından kararlı bir şekilde tüm kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen iOS 15 ve iPadOS 15 işletim sistemlerinin beta 6 aşaması başladı. Son betaların yayınlanmasının üzerinden sadece 1 hafta geçmişken erişime açılan 19A5325f yapı numaralı güncellemeyi Apple geliştiricileri uygulamalarını optimize etmek amacıyla indirip yükleyebilirler. Her test güncellemesinde olduğu gibi iOS 15 beta 6 sürümünün akıllı cep telefonunuzu olumsuz bir şekilde etkileyecek ciddi sorunlar bulunduracağını hatırlatmakta fayda vardır. Bu sebeple eğer geliştirici değilseniz e özel bir gerekçenizde yoksa, potansiyel olarak çökme gibi sıkıntı yaşamak adına tam sürümü beklemeniz çok daha mantıklı olacak. 

Eski iPhone modelleri iOS 15 ile gelen bazı özellikleri desteklemeyecek!Eski iPhone modelleri iOS 15 ile gelen bazı özellikleri desteklemeyecek!

iOS 15 beta 6, Safari yenilikleri

Söz konusu bu yeni güncelleme, önceki iOS 15 betalarında ortaya çıkarılan sorunları ve bug'ları tamamen kaldırdı. Buna ek olarak ise akıllı cep telefonun yerleşik olan uygulamaları üzerinde de bir takım değişiklikler yapıldı. Safari tarayıcının adres çubuğu geçmiş dönemlerde yayınlanan beta sürümlerinde aşağı kısma konumlandırılmış olan fakat bu tasarım kullanıcılar tarafından olumsuz eleştiriler aldı. Geri adım atan Apple, sekme çubuğunun konumunu kullanıcıların tercihine bıraktı. 

Apple, SharePlay özelliğini sonra sunulacak

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, görüntülü görüşme uygulaması FaceTime’ı Zoom ve Google Meet’e rakip yapan SharePlay özelliğini daha sonra yayınlayacağını aktardı. Kullanıcıların Disney+, Hulu, TikTok gibi uygulamalarda ortaklaşa bir şekilde video seyretme imkanını tanıyan SharePlay normalde ise iOS 15 ile eşzamanlı olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak. Fakat yeni verilen karara göre, bu yıl içerisinde yayınlanması beklenen farklı bir güncelleme daha sunulacak. 

tvOS 15 beta 6 da kullanımda

Apple TV'nin kusursuz bir şekilde çalışmasına destek veren işletim sistemi tvOS için de beta süreci halen devam ediyor. Apple, tvOS 14 beta 6 ile geliştiricilere yeni işletim sisteminde yapmış olduğu güncellemelerin kapılarını açtı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup konuyla ilgili daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


iOS 15 her telefonda tam kapasite kullanılamayacakiOS 15 her telefonda tam kapasite kullanılamayacak
iOS 15'te Siri Bazı  Yeteneklerini KaybediyoriOS 15'te Siri Bazı  Yeteneklerini Kaybediyor
Apple'dan iOS 15 çağrısıApple'dan iOS 15 çağrısı

PAYLAŞ