iOS 14'ün tanıtım tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

iOS 14'ün tanıtım tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 21:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın bir süre sonra yeni iOS 14 ile beraber bazı yeni donanım ürünlerini tanıtacağı WWDC 2020 için söz konusu tarih açıklandı. Apple tarafından her yıl gerçekleştirilen WWDC geliştiriciler konferansı, geçtiğimiz aylarda önemli bir karar açıklamıştı. Şirketin yaptığı resmi açıklamada bu yıl yaşanan koronavirüs riski sebebiyle etkinliği internet üzerinden çevrimiçi bir şekilde gerçekleştireceklerini belirtmişti. Bu sebeple söz konusu bu kilit etkinlik için bir süre önce resmi tarih verildi. Buna göre Apple’ın yazılım tarafındaki tüm yeniliklerini göreceğimiz etkinliği 22 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden takip edilebilecek bu etkinlik, bu yıl dünyanın farklı noktalarındaki binlerce uygulama geliştiriciyi fiziki olarak değil online olarak bir araya getirmiş olacak.

Apple WWDC etkinlik tarihi belli oldu

iOS 13.4.5 Beta 2 çıktı!iOS 13.4.5 Beta 2 çıktı!

Etkinlik kapsamında iOS 14, iPadOS14, macOS 10.16, tvOS14 ve watchOS 7 gibi yeni işletim sistemleri tanıtılacak. Diğer yandan yeni donanım ve bazı servislerin WWDC 2020 kapsamında tanıtılması bekleniyor. WWDC etkinliğinin yıldızı ve öne çıkan servisi ise hiç kuşkusuz iPhone cihazların işletim sistemi iOS 14 olacak. iOS 14 ile beraber bir uygulamayı indirmeden denemeye imkan tanıyacak bir özellik bir süre önce gündeme gelmişti. Bu noktada bir deneme sürümü olmadan App Store içerisinden bu uygulama deneme sistemi gerçekleştirilecek. QR kod temelli çalışacak bu özelliğe “Clips“ adı veriliyor. QR kod taratıldığı zaman karşınıza bir internet sitesi gelecek ve bazı özelliklerin yer aldığı interaktif olarak uygulama bölümlerini karşınızda göreceksiniz.

Clips yeniliğinin haricinde iOS 14 ile beraber yeni bir egzersiz uygulaması da geliyor. Seymour kod adına sahip bu uygulama içerisinde özel egzersiz videoları indirileceği ve buradaki hareketlerin Apple Watch üzerinden takip edilebileceği belirtiliyor. iPadOS 14 için ise Apple Pencil tarafında optik karakter tanılama desteği yolda olacak. Bu sayede el yazıları düzenlenebilir yada kaydedilebilir olacak.


Ramazan Ayı'na özel iOS ve Android uygulamalarıRamazan Ayı'na özel iOS ve Android uygulamaları
iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyoriOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor

PAYLAŞ