iOS 14’ün önemli gizlilik koruma özelliğine Facebook'tan tepki - Haberler - indir.com

iOS 14’ün önemli gizlilik koruma özelliğine Facebook'tan tepki

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-27 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi olan iOS 14 için sahip olunan önemli gizlilik koruma özelliği hakkında Facebook cephesinden tepki geldi. Resmi olarak WWDC 2020 etkinliğinde açıklanan iOS 14 lansmanında, işletim sisteminin güvenlik konusunda çıtayı bir hayli yükselttiği biliniyor. Yeni sürümün bu noktadaki bir özelliği özelleştirilmiş reklamlar için verilerin toplanmasını engellemeye yönelik olacak. Söz konusu bu özellik ise Facebook cephesini rahatsız etmişe benziyor. Bildiğiniz üzere Facebook’un ana gelir kaynağı reklamlar oluyor. Şirket burada spesifik olarak kişiye özel reklamlar üzerinden ciddi paralar kazanıyor. Birçok marka gibi kullanıcıların beğenilerini takip eden ve ona göre reklam sunan Faceboko, bunu iOS 14 ile yapamayacak gibi gözüküyor.

Facebook, iOS 14’ün özelliğine tepki gösterdi

Facebook iOS işletim Facebook Lite desteğine son verdiFacebook iOS işletim Facebook Lite desteğine son verdi

Şirketin bu sebeple iOS 14 ile geçilen gizlilik altyapısının belirli kalemlerdeki reklam gelirlerini yüzde 50 oranında düşüreceğini ifade ediyor. Apple’ın Facebook istiyor diye bu süreçten geri adım atma planı da bulunmuyor. Bu noktada bu altyapıyı zorunlu kıldığını aktaran sosyal medya servisi Facebook, burada bir geri adım bekliyor. Fakat şirketin bu konuda destek görme ihtimali de olmuyor gibi gözüküyor. iOS 14 ile beraber birçok yenilik gelmesi beklenirken, bunlardan birisi de “Ses Tanıma“ özelliği oluyor.

Bu yeni özellik sayesinde iPhone’lar sürekli ortam dinlemesi yapıyor ve belirli sesleri duyduğu zaman bildirim verebiliyor. Apple’ın bu kapsamda kedi, siren, alarm, köpek, otomatik kornası, kapı çalması ve su gibi birçok farklı ses için özel seçenekler olduğu gözüküyor. Modellerde yer alan “Erişilebilirliik” özelliği olarak görev alan bu özellik daha çok işitme engelli kullanıcılar için hayat kurtarıcı olabilir diyebiliriz. Bakalım iOS 14’de yer alacak bu yeni gizlilik özelliği Facebook tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


iOS 14 Beta 5 yayımlandıiOS 14 Beta 5 yayımlandı
iOS 14 Beta 6 güncellemesi yayınlandıiOS 14 Beta 6 güncellemesi yayınlandı

PAYLAŞ