iOS 14.6 kullanıcıları pil tüketiminden şikayetçi - Haberler - indir.com

iOS 14.6 kullanıcıları pil tüketiminden şikayetçi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 14:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürmüş olduğu iOS 14.6 güncellemesi, bazı iPhone modellerde pil sorunu çıkartmaya başladı. Apple kullanıcılarının sıklıkla şikayetçi olduğu pil problemlerine yenisi eklenmeye devam ediyor. Şirket bu yeni sürümü ile beraber temel olarak iOS 14.5 sürümünün sahip olduğu hataları gidermeye odaklanıyor. Ancak kullanıcılar şimdi ise pil sorunundan ötürü Apple forumlarını meşgul etmeye başladılar. iOS 14.6 güncellemesini iPhone cihazlarına yükleyen kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, telefonların pil tüketiminden şikayetçi oldular. Ancak baktığımız zaman hem iPhone 11 hem de iPhone 12 serisi kullanıcıları bu şikayette yoğunlukta olan taraf oldular.

iOS 14.6 aşırı pil tüketimi ile gündeme geldi

iPhone SE orta sınıf Android telefonların korkulu rüyası olduiPhone SE orta sınıf Android telefonların korkulu rüyası oldu

Bir kullanıcı tarafından yapılan rapora göre iOS 14.6 güncellemesi, Smart Cover ile kullanılan iPhone 11 Pro’nun pil tüketimini iki katı seviyesine kadar çıkardı. Normalde yüzde 100 şarj ile telefonu 15 saat kullanan bu kullanıcı, artık bir günü bile zor çıkarttığını belirtiyor. Apple, iOS 14.5 sürümü ile beraber bazı telefonların pil kalibrasyonunda yenilemeye gitmişti. Kullanıcılar başlarda iOS 14.6’daki pil problemlerinin de bundan kaynaklandığını düşünüyordu. Ancak durum öyle olmadı ve kalibrasyon güncellemesine dahil edilmeyen diğer iPhone kullanıcıları da aynı şekilde yeni sürümün pil tüketim probleminden şikayetçi oldular.

Başka bir kullanıcı raporuna göre ise iPhone 12 Pro’nun Safari’de gezerken oldukça fazla şarj tükettiği yazılıyor. Bu sorunu iPhone 12 mini sahiplerinin de yaşadığı ifade ediliyor.  


Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi     Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi     
Apple'ı iPhone 12 kurtardı        Apple'ı iPhone 12 kurtardı        

PAYLAŞ